Saapuminen ja liikkuminen Porissa

Poriin voi tulla monella eri tavalla ja kaupungissa liikkuminenkin on nopeaa sekä vaivatonta.

Ihmiset kävelemässä Jazzpuistossa

Poriin voi saapua monella eri tapaa ja myös liikkuminen Porissa on mahdollista usealla kulkupelillä. Pyöräily ja kävely kaupungissa on helppoa ja vaivatonta sillä välimatkat ovat keskustassa lyhyitä.

 • Poriin ajat kätevästi valtateitä 2, 8, 23 ja 11 pitkin — ei siis muuta kuin karttaohjelma päälle ja menoksi!

  Kaikki keskustan pysäköintialueet löydät kätevästi tästä kartasta. Lisätietoja auton pysäköinnistä sekä sen hinnoista löydät Porin kaupungin sivuilta. Lisäksi Sokoksella sekä IsoKarhun ja Puuvillan kauppakeskuksilla on runsaasti aikarajoitteisia kiekkopaikkoja.

  Jos haluat välttää autoilua keskustassa, jätä auto parkkiin ja hyppää paikallisliikenteen bussiin: Esimerkiksi Valtatie 2 ja rautatien välissä Matkakeskuksen lähettyviltä löydät suuren maksuttoman 24h-parkin.

  Pysäköintikiekon käyttö sen osoittamilla alueilla 

  • Pysäköintikiekkoon asetetaan pysäköinnin alkamisaika
  • Ajaksi merkitään pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti, riippuen kumpi on aikaisempi
  • Esimerkiksi jos parkkeeraat autosi ruutuun kello 14.18, tulee sinun asettaa pysäköintikiekko aikaan 14.30
  • Jos taas pysäköintisi alkaa kello 15.11, tulee kiekko asettaa aikaan 15.30
  • Merkittyä saapumisaikaa ei saa pysäköintikiekon käyttövelvollisuuden voimassaoloaikana muuttaa.
  • Pysäköintikiekko on sijoitettava näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on ulkoapäin luettavissa. Käytössä saa olla vain yksi kiekko kerrallaan.

  Pysäköintikiekkoja voit ostaa esimerkiksi matkailuneuvonnastamme ja tavarataloista.

  Sähköauton lataaminen onnistuu esimerkiksi Herralahden kentän pysäköintialueella Kuninkaanlahdenkadulla. Myös matkakeskuksen lähellä sijaitsevalla Portinaukion pysäköintialueella on tällä hetkellä yksi latausasema. Porin kaupungin latausasemat ovat julkisia ja tarkoitettu yleiseen käyttöön. Muita latauspaikkoja löytyy täältä.

 • Oman auton sijaan Poriin pääsee kätevästi myös hyppäämällä linja-auton tai junan kyytiin. Juuri sinun aikatauluihisi sopivan bussikyydin löydät esimerkiksi Onnibussin tai Matkahuollon sivuilta. Junien aikataulut sen sijaan näet VR:n nettisivuilta.

  Poriin saavuttuasi kuljet paikasta toiseen kätevästi Porin joukkoliikenteen busseilla. Busseihin pääset mm. Porin kauppatorilta sekä osaan vuoroista Matkakeskukselta. Paikallisliikenteen aikataulut voi tarkistaa osoitteesta pori.fi/pjl. Bussien aikataulut ja reaaliaikaiset sijainnit näet myös Waltti Mobiili-sovelluksesta. Kertalippuja voi ostaa käteisellä tai lähimaksulla bussista sekä sovelluksesta. Lisätietoja joukkoliikenteestä löydät osoitteesta pori.fi/pjl.

  Keskustassa pääsee kulkemaan Puuvillan kauppakeskuksen, Kauppatorin, Matkakeskuksen sekä Urheilukeskuksen välillä kätevästi Citylinjalla. Citylinjalla matkan hinta on vain 1€/suunta!

  Halutessasi voit myös vuokrata Poriin saavuttuasi auton. Autoja Porissa vuokraa esimerkiksi Avis Autovuokraamo Pori sekä Autovuokraamo Porin Citycar. Myös taksilla matka taittuu Porissa kätevästi paikasta A paikkaan B.

 • Myös kävellen tai pyörällä pääset Porissa liikkumaan kätevästi. Porin keskustan halki kulkee Suomen ensimmäinen, asemakaavalla vahvistettu kävelykatu. Perustettu vuonna 1977.

  Pyörä- ja kävelyteitä on runsaasti. Porin pyöräilykartta löytyy täältä. Kaupunkipyöriä voi vuokrata lainauspaikoilta, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla Porin keskusta-alueella sekä esimerkiksi Yyterissä! Kaupunkipyörien lainauspisteet, hintatiedot sekä pyörien lainaukseen tarvittavan mobiilisovelluksen käyttöönotto-ohjeet löytyvät Rolan Biken verkkosivuilta.

  Yyterissä sinulla on mahdollisuus vuokrata fatbike-maastopyöriä sekä sähköisiä fatbike-maastopyöriä! Tutustu valikoimaan lisää täältä.

  Porissa on tarjolla useita eri sähköpotkulautojen tarjoajia. Sähköpotkulaudat on sijoitettu keskeisille paikoilla Porissa ja niillä liikkuminen keskustassa on helppoa ja vaivatonta. Jokaisen laudan käyttöön vaaditaan merkkikohtainen sovellus, jonka pystyt lataamaan puhelimesi sovelluskaupasta. Otathan huomioon alueet, joille lautojen jättö on kielletty.

 • Poriin pääsee myös helposti lentäen Helsingistä. Lentojen aikataulut löydät Karhu Aeron sivuilta, mistä voit myös ostaa lentoliput Poriin. Jos taas haluat saapua paikan päälle meriteitse veneellä matkustaen, onnistuu tämäkin mainiosti.

  Kaupungin oma vierasvenelaituri sijaitsee Etelärannassa, aivan keskustan kupeessa. Keskustan palveluiden lisäksi kävelymatkan päässä ovat myös muun muassa Kirjurinluodon puistoalue sekä Puuvillan ostoskeskus. Vierasvenelaituri on maksullinen ajalla 1.7.-15.8. Paikkavaraukset ja –maksut suoritetaan Porin kaupungin asiakaspalveluun. Lisäksi Kirjurinluodossa, Cafe Pori Jazzin läheisyydessä sijaitsee 24h pistäytymislaituri, joka on maksuton koko veneilykauden ajan. Lisätietoja Porin vierasvenelaitureista löydät täältä.

  Porin Reposaaressa palvelee täyden palvelun vierasvenesatama Marina Merilokki. Satamassa on useita vierasvenepaikkoja ja se tarjoaa veneilijöille kaikki tarvittavat palvelut aina sauna- ja suihkutiloista wc-tiloihin, jätteenlajitteluun, veteen sekä sähköön ja septitankin tyhjennykseen. Satamassa on myös kahvio, josta voi napata purtavaa niin isompaan kuin pienempäänkin nälkään sekä tankkauspiste, joka toimii yleisimmillä pankkikorteilla ympäri vuorokauden.

 • Porissa keskustan alueella matkatavaroiden maksullista säilytystä tarjoaa Matkahuolto. Matkahuollon toimipiste on muutaman korttelin päässä Matkakeskuksesta, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 44, 28130 Pori. Ajantasaiset aukiolotiedot näet Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta.

  Kauppakeskus Puuvilla tarjoaa asiakkaidensa käyttöön pienet, käsimatkatavaroille sopivat säilytyslokerikot.

Saapuminen Yyteriin

 • Bussit Yyteriin lähtevät Porin Matkakeskukselta. Kertalippuja Porin joukkoliikenteen busseihin voit ostaa Waltti Mobiili-sovelluksesta tai kuljettajalta bussista lähimaksulla tai käteisellä. Löydät lisätietoa Porin joukkoliikenteestä osoitteesta pori.fi/pjl.

  Bussilla nro 34 pääsee keskustasta Yyteriin päivittäin noin kerran tunnissa aamusta keskiyöhön. Löydät bussien reitit myös reittioppaasta.

  Löydät kaikki Yyteriin ja Reposaareen kulkevat bussivuorot arkisin tästä ja viikonloppuisin tästä.

 • Pohjoismaiden upein ja pisin hiekkaranta löytyy Yyteristä, vain 19 kilometrin päästä Porin keskustasta. Poriin pääsee valtateitä 2, 8, 23, 11 pitkin omalla autolla.

  Yyteriin saapuvan on helppo jättää auto pienen kävelymatkan päähän rannasta. Parkkialue sijaitsee Yyterinsantojentien päässä. Toinen pysäköintialue on Yyterin Virkistyshotellilla osoitteessa Sipintie 1. Hotellin vieressä sijaitseva parkkialue on maksullinen. Kummaltakin parkkialueelta johtaa pitkospuut hiekkarannalle. Pitkospuiden varrella on wc:t ja pukukoppeja.

 • Yyteriin vievät hyvät pyörätiet ja matkan lopuksi itsensä voi palkita pulahtamalla aaltoihin.

  Porissa voit käyttää mobiilisovelluksella vuokrattavia kaupunkipyöriä. Pyörien lainauspisteet sijaitsevat keskeisillä paikoilla Porin keskusta-alueella sekä Yyterissä. Puhelimeen ladattavasta Rolanbiken sovelluksesta näet helposti kartalta pysäkkien sijainnit ja saat ohjeet pyörien käyttöönottoon. Ohjeet ja kartta löytyvät RolanBiken verkkosivuilta.