Esteettömyys Yyterissä

Herrainpäivien lankonki mutkittelee heinikossa

Kulku rannalle

Yyterin matkailualue on pääosin hiekka- ja dyynialuetta, joka ei ole esteettömästi kuljettavissa. Rannalle kulkua suosittelemme seuraavasti:

Yyterinsantojentien P-alue

Inva-pysäköinti on merkitty ja pysäköintirivistö on lähinnä Yyterin aukion liikenneympyrää p-alueelle mentäessä (kartta). Huoltotietä pitkin pääsee lankongille ja lankonkia pitkin rannalle. Lankonki on uusittu kulkusillaksi vuonna 2019-2020, jolloin kulkua loivennettiin helppokulkuisemmaksi. Lankongin päässä on levennys, josta pääsee inva-wc -tiloihin. Lankonki ei vie vesirajaan saakka.

Virkistyshotelli Yyteri, Sipintie

Pohjoisen puoleista huoltotietä pitkin pääsee esteettömästi asfalttia pitkin rannalle aina ravintolalaiva Helmelle asti.
Kartta Yyterin alueesta.

Kulku reiteillä

Osa Yyterin reiteistä on helppokulkuisia. Huikee reitti, Yyterinsantojentien parkkialueelta Yyteri Beach -lomakeskukselle on pääosin tasaista leveää sorapolkua, jossa suoalue ylitetään leveää siltarakennetta pitkin. Surfkeskukselta rannan pohjoiskärkeen kulkeva reitin osa, Golfpolku, kulkee leveää puulankonkia pitkin. Golfpolulla on merinäköala. Lisäksi helppokulkuinen on Herrainpäivien lankonki rannan pohjoispäässä. Luontotorneista Langouran luontolava on esteetön.