Luontotornit

Porin monet luontolavat ja -tornit tarjoavat upeat näkymät ympäröivään luontoon, monipuolisiin maisemiin ja lintuharrastajien paratiiseihin.

Luontolava auringonlaskussa, merimaisema.

Selkämeren rannoilla sijaitsevilla reiteillä pääsee ihastelemaan lintujen suosimia niitty- ja lietealueita, ruovikoita sekä rantametsiä. Luontolavoilta ja lintutorneista Porin alueella pääsee nauttimaan parhaiten Yyterissä. Lukuisten kilometrien mittaisilla retkeilyreiteillä pääset kokemaan luonnon tarjoamia elämyksiä, olitpa sitten lähialueen ulkoilija, kauempaa saapunut luontomatkailija, kokenut lintubongari tai aiheesta innostunut vasta-alkaja.

Yyterin linturanta toimii erinomaisena paikkana arktisten lajien muuton seuraamiseen. Tuhannet muuttomatkalla olevat linnut pysähtyvät linturannalle ruokailemaan ja lepäämään, jolloin niitä on helppo tarkkailla.

Bongareiden ja kaikkien luonnosta kiinnostuneiden iloksi alueella on yli viisitoista luontotornia ja lavaa, joihin on vapaa pääsy ympäri vuoden. Yksi alueen lintutorneista (Riitsaran Langouran torni) on esteetön ja siihen pääsee pyörätuolilla. Reitit on merkitty viitoituksin ja linturannan alue on katettu pitkospuin.