Kirjurinluodon polut ja reitit

Mahtavat lenkkimaastot, luonnon rauha, suistoalueen lintujen laulua. Kirjurinluoto tarjoaa upeat puitteet lenkkeilyyn, aivan kaupungin kupeessa luonnon helmassa. Lenkille mars!

Silta Kirjurinluodossa

Kirjurinluodon lenkki 1,3 km

Kiertää luodon kaakkoisosassa Taavi-sillalta Pormestarin sillan vierestä Raumansillalle ja uimarannan kautta takaisin alkuun. Kyseessä on tasainen esteetön reitti, jolla on kunnossapito kesällä ja talvella.

Luotojen lenkki 3,3 km

Kiertää koko luodon puistoalueen Taavi-sillalta, Kirjurinluoto Arenan takaa Hanhipuiston kautta uimarannalle ja takaisin Taavi-sillalle. Reitin varrelle jää myös nuotiopaikka. Näillä lenkkipoluilla on koirien ulkoiluttaminen sallittu kytkettynä. Muistathan varata pussin mukaan koiran jätöksiä varten. Tällä reitillä pääsee myös kuntoilemaan. Kyseessä on on pääosin tasainen esteetön reitti, joilla on kunnossapito kesällä ja talvella.

Kirjurinluoto, lähikuva

Kirjurinluoto, lähikuva

Polsanluodon lenkki 0,7 km

Kulkee luonnontilaisessa ympäristössä osittain pitkospuita pitkin. Reitin varrella on käsivetoinen kapulalossi kesäaikaan. Lossin lähettyvillä on myös nuotiopaikka (omat puut mukaan).

Polsanluodon lossi
Pitkospuut luontopolulla Kirjurinluodossa.

Kesäkierros 4,4 km

Nimensä mukaisesti kesäisin kierrettävä reitti kulkee Kirjurinluoto Arenan takana sijaitsevalla niittyalueella.  Kierros on pääosin tasainen reitti, jolla ei ole talvikunnossapitoa. Osa reitistä on hakkeella päällystettyä pehmeää polkua.

Lanajuovan reitti 1,4 km

Tämän reitin varrella on useita taukopaikkoja, joista kaksi on esteettömiä. Taukopaikkoja on joen uoman kummallakin puolella, rauhallisessa metsän siimeksessä. Suuri osa reitistä kulkee pitkospuilla ja osa on hakkeella päällystettyä pehmeää polkua.

Lanajuovan reitin nuotiopaikka

Raatimiehenluodonreitti 5,6 km

Raatimiehenluodonreitti on pääosin tasainen reitti, jolla ei ole talvikunnossapitoa. Osa reitistä on hakkeella päällystettyä pehmeää polkua.

Hevosluodon sauvakävelyreitti 7,2 km

Sauvakävelyreitti kulkee ympäri Kirjurinluodon, Hanhiluodon ja Hevosluodon maisemia. Reitti on pääosin tasainen reitti, jolla ei ole talvikunnossapitoa. Osa reitistä kulkee pitkospuilla ja osa on hakkeella päällystettyä pehmeää polkua.

Kirjurinluoto, kartta

Kirjurinluoto, kartta

Kalafornian reitti 8,1 km

Pyöräilyreitti kulkee hiekkateitä pitkin tasaisessa maastossa kohti Kalafornian golfkenttää. Matkaa tehdään pelto- ja jokimaisemassa huvila-alueen vieressä. Reitin edestakainen pituus on 8,1 km. 

Ruokapuiston reitti 1,4 km

Ruokapuiston reitin varrella on istutettu hyötykasveja, kuten marjapensaita ja omenapuita. Nauti kesäisestä reitistä ja syö pensaiden antimia. Reitti on pääosin tasainen reitti, jolla ei ole talvikunnossapitoa.

Yhdistele reittejä mielesi mukaan

Kirjurinluodon eri reittejä yhdistelemällä voi lenkkeillä lähes 8 km mittaista reittiä pitkin.

Kirjurinluodon reittien kartta