Lasten Kirjurinluoto

Kirjurinluodosta, tuttavallisemmin Kirvatsista löydät monipuoliset unelmaleikkikentät, liikennepuiston, musiikkileikkipaikan, nurmikenttää, jolla sujuvat haastavammatkin pallopelit, uimarannan, eläimiä, kesäteatterin... Tekemistä riittää, eikä luovuudella ole Kirjurinluodossa rajoja!

Pelle Hermannin leikkipuisto

Keskustan kupeesta, keskeltä kansallista kaupunkipuistomaisemaa avautuu kaikille avoin Pelle Hermannin leikkipuisto. Supersuosittu Pelle Hermanni on kuitenkin paljon enemmän kuin leikkipuisto, oikeammin valtava, viiden jalkapallokentän kokoinen leikkimaa, jossa on tilaa leikkiä ja temmeltää.  Pelle Hermannissa telmivät niin perheen pienimmät kuin isommatkin lapset – siksi siellä on niin helppo viihtyä vaikka koko päivä! Ei ole sattumaa, että Pelle Hermannin leikkipuisto on valittu vuonna 2014 Ylen yleisöäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi. 

Seikkaile merirosvolaivassa, killuttele köysissä, leiki Tarzania liaanissa, kiipeä korkeuksiin Angry Birds -puistossa! Merirosvolaiva on puiston maamerkki ja Angry Birds -osio puiston uusin osa. Lisäksi Pelle Hermannin puistosta löytyvät muun muassa Äitiliinin mökki, vankkurit, pieni katsomo näyttämöineen, lasten kahluuallas, huvimaja ja pellepatsas vesisuihkulla.

Kirjurinluoto, merirosvolaiva

Liikennepuisto Vinkkari

Liikennepuisto Vinkkari on mainio paikka, jossa voi ajella polkuautoilla ja polkupyörillä. Leikin lomassa opitaan liikennesääntöjä. Polkuautoja ja polkupyöriä saa lainaksi puiston yhteydessä sijaitsevalta varikolta. Ei maksa mitään, mutta on todella suosittua! Siksi ajovuorot kestävät kerrallaan puoli tuntia, vuorot vaihtuvat tasatunnein ja puolelta. Ajovuorolippu kannattaa noutaa heti Kirjurinluotoon saapuessa, ja mahdollisen odotusajan voi viettää Pelle Hermannin leikkipuistossa tai eläimiä ihaillessa. Liikennepuisto on avoinna kesäkuusta syyskuulle.

Kirjurinluoto, Liikennepuisto

Musiikkileikkipuisto Virtuoosi

Ole oman elämäsi artisti! Musiikkileikkipaikka Virtuoosi sijaitsee esteettömän leikkilaiva Kuunarin Tähden ympärillä.

Alueella on 11 puhtaasti ja kauniisti soivaa ulkosoitinta. Ne ovat pääasiallisesti lyömäsoittimia, muun muassa djemberumpuja muistuttavia metallisia soittimia, putkikelloja ja marimba.

Monet soittimista on viritetty pentatonisen asteikon mukaisesti, minkä ansiosta aloittelevien soittajien on helppo soittaa niillä hyvältä kuulostavia, yksinkertaisia melodioita.

Musiikkileikkipuisto ilta-auringossa

Kirjurinluodon eläimet ja linnut

Kirjurinluoto on tunnettu eläimistään, kuten alpakoista ja vuohista, sekä linnuista. Jo yli neljäkymmentä vuotta Kirjurissa kävijöitä ovat ihastuttaneet eri lintulajit. Puiston aitauksessa asuu kesäaikaan kaksi riikinkukkoa, riikinkukkokyyhkyjä, kaksi naurukyyhkyä sekä erilaisia kanoja ja kukkoja.

Koko luotojen alue mielletään lintusuistoksi. Riikinkukko on näyttävin Kirjurinluodon lintulajeista. Tarhattujen lintujen lisäksi puiston lammikoissa uiskentelee villilintuja. Muun muassa sinisorsat ovat tottuneet pesimään rauhallisessa puistossa. Kesäisin puiston nurmikolla näkeekin usein sorsaemon poikineen matkalla veteen.

kirjurinluoto, vuohi nurmella

Uimaranta ja nurmialueet

Kirjurinluodossa on matala, hiekkapohjainen uimaranta, joka houkuttelee polskimaan ja rakentamaan hiekkalinnoja. Kirvatsin ranta on verraton paikka viettää piknikkiä, pelailla rantalentistä ja nauttia auringosta. Kirjurinluodon kioskit, kahvilat ja kesäravintola huolehtivat, että virtaa riittää koko kesäiseksi päiväksi!

Palveluina uimaranta-alueelta löytyvät kesäkaudella kioskirakennus, wc:t, suihku- ja pukuhuoneet, lastenhoitotilat ja aurinkokennolla toimiva kännykkälatauspaikka. Ranta-alueella on rantalentopallokenttä, jonka verkon ja pallon saat käyttöösi kahvila Viksusta.

Nurmialueilla on reippaasti tilaa erilaisille peleille ja leikeille ja parempaa piknikmiljöötä saa hakea. Rannan yhteydestä eväiden nauttimiseksi löytyy pöytiä, jos viltin murustaminen ei houkuttele. Kirjurinluodossa on myös kaikkien käytössä oleva grillipaikka.

Kirjurinluoto, uimaranta

Luontoreittejä ja tapahtumia

Kirjurinluodosta löytyy luonto- ja ulkoilureittejä myös perheen pienempien makuun. Esimerkiksi Polsanluodon lenkki on pituudeltaan vain 0,7 km ja matkalla on kesäisin myös kapulalossi joenhaaran ylitykseen! Kävelyreiteistä löydät lapsille sopivan mittaisia matkoja, joiden varrelta löytyy paljon ihmeteltävää kauniista luonnosta.

Kirjurinluodossa järjestetään paljon tapahtumia myös lapsille. Kesäteatterissa on tarjolla myös lapsille sopivaa ohjelmistoa ja Pori Jazz Kids on lasten oma festaripäivä. Kirjurinluodon tapahtumia voit selata mm. Porin tapahtumakalenterista.

Pitkospuut luontopolulla Kirjurinluodossa.

Kahvilat ja muut palvelut

Cafe Pori Jazz palvelee kesäsesongin aikaan Kirjurinluodon uimarannan liepeillä. Kahvila Viksu puolestaan palvelee jätskikioskeineen Pelle Hermannin leikkipuistossa eläinaitausten vieressä.

Kirjurinluodon Liikunta-Arena tarjoaa maksullisia sisä- ja ulkoliikuntapalveluita ympärivuotisesti. Liikunta-Arenalla voit temppuilla, leikkiä ja liikkua – hupia myös sadesäällä. Liikunta-Arenalla on myös kahvila, sekä minigolfradat sisällä ja ulkona. Kirjurinluodon minigolfalue on ulkoalueena Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva pienoisgolfpaikka.

Löydä perille

Kirjurinluodon kartasta näet kaikki tärkeimmät paikat lenkkeilystä leikkipaikkoihin ja kahviloista kesäteatteriin.

Lapsiperheiden suosikit Porissa

Porissa lapsiperheille löytyy myös tekemistä ympäri vuoden Kirjurinluodon ulkopuoleltakin! Katso tästä vinkit tekemiseen ympäri kaupunkia.