Yksityismajoitus

Porilainen vieraanvaraisuus on suuressa roolissa, kun Visit Pori välittää majoitusta porilaisissa kodeissa SuomiAreenan/Iskelmä Festivaalin ja Pori Jazz -festivaalin aikaan.

Porissa majoitutaan kesän suurtapahtumien aikaan sankoin joukoin. Porilainen vieraanvaraisuus on suuressa roolissa, kun porilaiset luovuttavat omia asuntojaan tapahtumatekijöiden ja -vieraiden käyttöön. Visit Pori Oy välittää asuntoja ja huoneita jälleen SuomiAreena ja Iskelmä Festivaali -viikolla ajalla ma 24. – su 30.6.2024 ja Pori Jazz -viikolla ajalla ke 17. – su 21.7.2024.   

Visit Pori Oy:llä on pitkä perinne yksityismajoitusten välittämisestä tapahtumavieraille. Porilaiset ovat tarjonneet asuntojaan vieraiden käyttöön jo yli 30 vuoden ajan ja majoitusta on tarjolla yksiöistä omakotitaloihin. Mikä parasta, kaikki asunnot ja huoneet sijaitsevat 6 kilometrin säteellä Porin keskustasta!

Majoitushintaan sisältyy: vuodepaikka, vuode- ja liinavaatteet (peitot, tyynyt, lakanat, tyynyliinat ja pyyheliinat) sekä peseytymismahdollisuus (wc ja suihku). Muu varustelu vaihtelee kohteittain.

Tarjolla on pääsääntöisesti asuntomajoitusta, jossa asunto on kokonaan vieraan omassa käytössä.
Välitämme jonkin verran myös huonemajoitusta, jolloin majoittaja vuokraa asunnostaan huoneen tai useamman ja on itse paikalla.

Asunnot ja huoneet hinnoitellaan niissä olevien vuodepaikkojen mukaan. Lisäksi veloitetaan palvelumaksu.

Tärkeää tietoa majoittajille ja majoittujille

Olet varaamassa yksityismajoitusta tai antamassa asuntoa välitykseen, mutta moni asia askarruttaa. Tutustu alla oleviin kysymyksiin ja vastauksiin sekä majoittujan ja majoittajan ehtoihin.

 • Tutustu majoitusehtoihin täällä.

 • Kysymys: Varaan ja maksan asunnon tai huoneen verkkokaupassa. Kuinka saan vahvistuksen ja asunnon osoitteen?
  Vastaus: Majoittuja saa majoituskohteen tarkan osoitteen ja majoittajan yhteystiedot varauksen tekemisen jälkeen sähköpostitse varausvahvistuksen yhteydessä. Myös varauksen tekijän yhteystiedot välitetään majoittajalle varausvahvistuksen mukana. Jos varausvahvistusta ei näy inboxissa, kannattaa tarkistaa roskapostikansio.

  Kysymys: Mistä saan varaamani majoituskohteen avaimet saapumispäivänä? 
  Vastaus: Tieto majoituskohteen avainten luovutuskäytännöstä mainitaan asunnon ilmoituksessa ja varausvahvistuksessa. Saapumisaika ja avainten luovutuksen järjestelyt on aina sovittava ennakkoon majoittajan kanssa. Visit Pori Oy ei ole vastuussa avainten luovutukseen liittyvistä järjestelyistä. 

  Kysymys: Miten majoituskohteet hinnoitellaan?
  Vastaus: Majoituksen hinta määräytyy majoituskohteen tyypin (kokonainen asunto vai huonemajoitus) sekä kohteessa olevien vuodepaikkojen määrän mukaan. Vuodepaikaksi lasketaan 120 cm leveyteen asti vuode yhdelle hengelle ja yli 120 cm leveä vuode lasketaan parivuoteeksi eli kahdeksi vuodepaikaksi. Vuodepaikoiksi luetaan sängyt ja vuodesohvat. Majoituksen hintaan lisätään aina 11 € (sis. ALV 24 %) palvelumaksu/varaus.

  • Esim. Yhden vuodepaikan asunnon hinta on 135 €/yö, kahden tai useamman vuodepaikan asunnon hinta on 90 €/vuodepaikka/yö. Majoitushintoihin lisätään aina palvelumaksu 11 €/varaus.

  Kysymys: Sisältyvätkö lakanat ja pyyheliinat hintaan?
  Vastaus: Majoitukseen sisältyy lakanat sekä yksi iso ja yksi pieni pyyheliina/vuodepaikka/majoitusaika.

  Kysymys: Voinko odottaa majoituskohteelta samaa varustelutasoa kuin omassa kodissani?
  Vastaus: Jokainen majoituskohde on erilainen. Osa asunnoista on porilaisia koteja, osa vuokrakäytössä olevia asuntoja. Ruoanlaittomahdollisuus vaihtelee kohteittain. Visit Pori Oy ei vastaa huoneiston kunnosta, varustelusta eikä sen sijainnista. Huomioithan, että koska kyseessä ovat yksityisasunnot, ovat ne eri tasoisia sekä eri tavoin sisustettuja ja varusteltuja. Kaikista majoituskohteista ei automaattisesti löydy esimerkiksi kahvinkeitintä, televisiota, autopaikkaa tai saunaa, vaan varustelu vaihtelee kohteittain. Katso asunnon kuvat ja lue asunnon kohdekuvaus tarkasti ennen varauksen tekoa. 

  Kysymys: Jos olen varannut esim. neljän hengen asunnon, voiko sinne mennä viides henkilö omalla patjalla?
  Vastaus: Majoituskohteet on hinnoiteltu niissä olevien vuodepaikkojen mukaan, eikä majoituskohdetta saa ilman majoittajan lupaa käyttää useampi henkilö kuin mitä on ilmoitettu. Lisävuodepaikasta tulee sopia suoraan majoittajan kanssa ja tarvittaessa Visit Pori Oy voi toimia laskuttavana tahona osapuolten välillä.

  Kysymys: Jos lapsi (alle 12-v.) nukkuu vieressä, meneekö hänestä maksu?
  Vastaus: Mikäli lapsi (alle 12-v.) nukkuu vieressä, hänestä ei peritä maksua, mutta jos hän tarvitsee oman vuoteen, siitä menee normaali maksu.

  Kysymys: Voiko asuntoon tuoda lemmikkieläimen?
  Vastaus: Lemmikkejä ei saa tuoda majoituskohteisiin ilman majoittajan erillistä lupaa. Lemmikkiystävälliset majoituskohteet voi suodattaa hakutuloksiin erikseen.

  Kysymys: Voiko alle 18-vuotias varata majoituksen vaikka kaverinsa kanssa?
  Vastaus: Majoituskohteita vuokrataan vain täysi-ikäisille, alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen vuokraajan seurassa.

  Kysymys: Voinko perua varaamani asunnon tai huoneen kuluitta?
  Vastaus: Peruutusehdot on kirjattu majoittujia koskeviin ehtoihin.

  Kysymys: Mihin aikaan asuntoon voi mennä? Milloin asunto pitää luovuttaa?
  Vastaus: Majoituskohde on vieraiden käytössä saapumispäivänä klo 14 alkaen.  Majoituskohteen luovutus on lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

  Kysymys: Mikäli vuokraamassani asunnossa tai sen kunnossa on huomautettavaa, mitä teen?
  Vastaus: Asiakkaan on dokumentoitava (valokuva, video) havaittu ongelma ja otettava välittömästi yhteyttä Visit Porin toimistoon, yksityismajoitus@pori.fi. Reklamaatioita, jotka ovat tulleet majoittumisen jälkeen, emme käsittele.

  Kysymys: Olen varannut asunnon useammaksi päiväksi. Käykö siellä välillä siivooja?
  Vastaus: Asiakas huolehtii itse majoituskohteen siivouksesta koko majoituksen ajan. Asiakas on velvollinen tekemään myös loppusiivouksen.

  Kysymys: Kuinka loppusiivous hoidetaan?
  Vastaus: Asiakas luovuttaa majoituskohteen lähtöpäivänä siivottuna, astiat tiskattuina ja roskat vietyinä. Loppusiivous tehdään majoituskohteesta löytyvillä siivousvälineillä.

  Kysymys: Miten toimin vahingon sattuessa?
  Vastaus: Asiakas/varaaja on velvollinen korvaamaan kaiken aiheuttamansa vahingon suoraan huoneiston omistajalle/haltijalle.

  Kysymys: Mikäli koko tapahtuma, johon olen omatoimisesti varannut majoituksen, peruuntuu – saanko jo maksamani majoitusmaksun kokonaisuudessaan takaisin?
  Vastaus: Mikäli majoitus joudutaan perumaan ylivoimaisen esteen vuoksi, palautetaan maksettu majoitusmaksu kokonaisuudessaan majoittujalle vähennettynä 11 € peruutusmaksulla. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan sellaista odottamatonta tapahtumaa, johon osapuolet eivät ole voineet vaikuttaa ja joka ei johdu osapuolten laiminlyönnistä (esimerkiksi sota, luonnonmullistus, pandemia tai viranomaisen antama kielto tai määräys).

 • Yksityismajoituksen verkkokauppa on nyt suljettu vuodelta 2024. Majoitusta voi tiedustella puhelimitse vielä Pori Jazz – viikonlopun ajan. Kiitos kaikille kesästä 2024, nähdään jälleen ensi vuonna!

 • Tutustu majoittajan ehtoihin täällä.

 • Kysymys: Milloin voi ilmoittautua yksityismajoittajaksi?
  Vastaus: Yksityismajoittajaksi ilmoittautuminen on avattu ja ilmoittautuminen tapahtuu tältä sivulta löytyvän sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

  Kysymys: Haluaisin antaa asuntoni välitykseen tapahtumavieraille. Miten se onnistuu?
  Vastaus: Aluksi kannattaa tutustua tällä sivulla annettuihin tietoihin ja majoittajan ehtoihin. Ilmoittautua voi tältä sivulta löytyvän sähköisen lomakkeen kautta. Ilmoittautumiseen voi valmistautua keräämällä asunnon tarkemmat tiedot ylös (ml. vuodepaikkojen leveydet) sekä ottamalla asunnosta edustavia kuvia, joissa näkyvät myös vuoderatkaisut sellaisena kuin ne majoitushetkellä olisivat.

  Kysymys: Minulla ei ole internettiä/sähköpostiosoitetta. Miten voin ilmoittautua majoittajaksi?
  Vastaus: Visit Porin henkilökunnalta saa apua sähköiseen ilmoittautumiseen Porin Leijonan asiakaspalvelutiloissa. Huomioithan, että palvelemme vain ajanvarauksella. Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen vaatii sähköisen tunnistautumisen ja lomakkeelle tarvitaan digikuvia asunnosta eli niiden ottamiseen kannattaa tarvittaessa pyytää joltain läheiseltä apua jo etukäteen. Kaikki ilmoittautumiset tehdään sähköisesti. Ensisijainen yhteydenpitokanava Visit Pori Oy:n ja majoittajan välillä on sähköposti, joten suosittelemme sähköpostiosoitteen luomista, mikäli sellaista ei entuudestaan löydy.

  Kysymys: Olen jo ilmoittautunut majoittajaksi/minulla jäi lomakkeen täyttäminen kesken, miten pääsen palaamaan ilmoittautumislomakkeelle tai tarkastelemaan siinä annettuja tietoja?
  Vastaus: Keskenjääneen/jo valmiin lomakkeen tiedot jäävät sivulle talteen ja niihin voi palata kirjautumalla palveluun uudelleen. Porin sähköiseen asiointiin pääsee tästä.

  Kysymys: Millaisen korvauksen saan asuntoni välittämisestä?
  Vastaus: Majoittajille maksettava korvaus määräytyy majoituskohteessa olevien vuodepaikkojen mukaan. Majoituskorvaukset on määritelty majoittajien ehdoissa.

  Kysymys: Mikä on vuodepaikka?
  Vastaus: Vuodepaikaksi lasketaan 120 cm leveyteen asti vuode yhdelle hengelle ja yli 120 cm leveä vuode lasketaan parivuoteeksi eli kahdeksi vuodepaikaksi. Vuodepaikoiksi hyväksytään sängyt ja vuodesohvat. Ilmapatjaa, patjaa tai varavuodetta ei lueta vuodepaikaksi. Ilmoittautuessanne majoittajaksi on tärkeää ilmoittaa vuodepaikkojen leveydet.

  Kysymys: Millainen vuodesohva soveltuu vuodepaikaksi?
  Vastaus: Monet etenkin työtehtävissä olevat vieraat viettävät Porissa useamman yön, osa lähes viikon, joten hyvät yöunet ovat tarpeen. Nukkuisitko itse tyytyväisenä vuodesohvallasi viikon? Jos kyllä, se todennäköisesti sopii myös vieraiden majoittamiseen hyvin. Jos et, vieraat voivat olla samaa mieltä. Vuodesohvan mukavuutta voi myös edesauttaa mm. erillisellä petauspatjalla ja siitä kannattaa mainita asunnon kuvauksessa.

  Kysymys: Olen itse matkoilla majoitusaikaan. Miten avaintenluovutus majoittujalle hoidetaan?
  Vastaus: Majoituskohteen avainten luovutus on majoittajan vastuulla. Avaimen/avaimet majoittuja saa suoraan majoituskohteen omistaja/haltijalta (suositus) tai muusta majoittajan järjestämästä paikasta, esim. R-Kioskin R-säilytys, lue lisää https://www.r-kioski.fi/palvelut/muut-palvelut/. Mikäli avaimet on kerrottu saatavan omistajalta paikan päältä, avainten luovutuksesta ja saapumisajasta sovitaan majoittajan ja vieraan kesken. Majoittujille tulee luovuttaa se määrä avaimia, joka on majoituskohteen välitysilmoituksessa mainittu. Visit Pori Oy ei ole vastuussa avainten luovutukseen liittyvistä järjestelyistä. 

  Kysymys: Millaisia asuntoja majoittujat etsivät?
  Vastaus: 
  Erityisen kysyttyjä ovat ydinkeskustan pienet asunnot. Kuitenkin myös omakotitaloille on kysyntää ja kaikkien välitettävien asuntojen tulee sijaita 6 kilometrin säteellä Pohjoiskauppatorista.

  Kysymys: Miten saan asuntoilmoitukseni erottumaan muista?
  Vastaus: Asunnon kuvaustekstiin ja valokuviin kannattaa panostaa huolella. Mitä selkeämmin osaat tuoda esiin majoituskohteen hyvät puolet ja ominaisuudet (mm. vuoderatkaisut, varustelu, sijainti) ulkopaikkakuntalaisen silmin, sitä todennäköisemmin asiakkaan on helppo valita kyseinen kohde. Ole kuitenkin totuudenmukainen, jotta asiakkaan kokemus pääsee yltämään samalle tasolle.

  Kysymys: Millaiset asunnot tulevat helpoimmin varatuksi?
  Vastaus: Monenlaisia asuntoja varataan, sillä eri majoittujatyypeillä on myös erilaiset tarpeet. Suurin osa majoittujista etsii kävelyetäisyydellä olevaa majoituskohdetta, mutta poikkeuksiakin toki on ja kävelyetäisyys on subjektiivinen käsite 🙂 Edustavat kuvat edistävät myyntiä huomattavasti ja kuvien perusteella siistit, kodikkaat asunnot varataan helpommin.

  Kysymys: Kuka kotiini tulee majoittumaan, jos annan asuntoni välitettäväksi?
  Vastaus: Visit Pori Oy välittää majoitusta SuomiAreena, Iskelmä ja Pori Jazz -festivaaliviikoilla. SuomiAreenan aikana majoitusta välitetään erityisesti yritystahoille, joiden majoittujat suosivat yksityisyyttä ja omia huoneita. Tällöin erityisen kysyttyjä ovat ydinkeskustan pienet asunnot (1-2 henkilölle) ja suuremmat asunnot, joissa on oma makuuhuone jokaiselle majoittujalle. SuomiAreenan yhteydessä järjestetään myös uusi katuteatterifestivaali, jonka esiintyjät käyttävät yksityismajoitusta. Musiikkifestivaalien aikaan majoitusta välitetään enemmän myös perheille, pariskunnille ja muille seurueille, jolloin majoitutaan myös tiiviimmin, esim. parisänky jakaen. Majoittaja itse valitsee ajankohdat, jolloin majoitusta tarjoaa.

  Kysymys: Minulle on tulossa majoitusvieraita. Miten varaudun heidän tuloonsa?
  Vastaus: Vieraille pedataan vuoteet valmiiksi sen mukaan, kuten on ilmoittautumishetkellä asunnossa ilmoittanut olevan. Jos olet ilmoittanut viisi vuodepaikkaa, asunnossa tulee olla pedattuna viisi vuodepaikkaa ja jokaista vuodepaikkaa kohtaan jätetään esille yksi pieni ja yksi iso pyyheliina. Lisäksi on hyvän tavan mukaista järjestellä esim. jääkaappiin tilaa vieraiden ruokatarvikkeille. Omia tavaroita ei tarvitse siirtää pois/piilottaa ellei erikseen halua. Avaimia tulee varata se määrä, jonka on ilmoittautumishetkellä antanut asunnon tietojen yhteydessä.

  Kysymys: Ilmoittauduin majoittajaksi, joten tuleeko asuntooni nyt varmasti vieraat koko SuomiAreenan ja Pori Jazz -festivaalin ajalle?
  Vastaus:
  Välitämme yksityismajoitusta tietyille ajoille. Majoitusehtojen mukainen minimivarausaika on 2 vrk. Visit Pori Oy ei takaa majoittujia ilmoittautuneiden asuntoihin. Mitä aiemmin ilmoittautuu mukaan, sitä suurempi todennäköisyys on saada asunto välitettyä! Etenkin SuomiAreena-tahot varaavat majoituksen jo keväällä.

 • Yksityismajoittajaksi ilmoittautuminen on suljettu vuodelta 2024. Kiitos kaikille!

 • Yksityismajoituksen asiakaspalvelu toimistoaikana:

  • Sähköposti: yksityismajoitus@pori.fi
  • Puhelin: 044 701 7908

  Henkilökohtainen asiakaspalvelu:

  Asiakaspalvelu Teamsillä: