Yksityismajoitus

Porilainen vieraanvaraisuus on suuressa roolissa, kun Visit Pori välittää majoitusta porilaisissa kodeissa SuomiAreenan/Iskelmä Festivaalin ja Pori Jazz -festivaalin aikaan. Kiitos kesästä 2023, nähdään jälleen kesällä 2024!

Henkilö nauttii sängyllä vatsallaan aamiaista

Porissa majoitutaan kesän suurtapahtumien aikaan sankoin joukoin. Porilainen vieraanvaraisuus on suuressa roolissa, kun porilaiset luovuttavat omia asuntojaan tapahtumavieraiden käyttöön. Visit Pori Oy välittää asuntoja ja huoneita jälleen kesällä 2024, pysythän kuulolla!

Visit Porilla on pitkä perinne yksityismajoitusten välittämisestä tapahtumavieraille. Porilaiset ovat tarjonneet kotejaan vieraiden käyttöön jo yli 30 vuoden ajan ja majoitusta on tarjolla yksiöistä omakotitaloihin. Mikä parasta, kaikki asunnot ja huoneet sijaitsevat 6 kilometrin säteellä Porin keskustasta!

Vuokrahintaan sisältyy: vuode, peitto, tyyny ja liinavaatteet, käsi- ja kylpypyyhe sekä peseytymismahdollisuus (wc/suihku).

Tarjolla on pääsääntöisesti asuntomajoitusta, jossa asunto on kokonaan vieraan omassa käytössä.
Välitämme jonkin verran myös huonemajoitusta, jolloin omistaja vuokraa asunnostaan huoneen tai useamman ja on itse paikalla. Asunnot ovat kalustettuja koteja.

Asunnot ja huoneet hinnoitellaan niissä olevien vuodepaikkojen mukaan. Lisäksi veloitetaan palvelumaksu.

Tärkeää tietoa majoittajille ja majoittujille

Olet varaamassa yksityismajoitusta tai antamassa asuntoa välitykseen, mutta moni asia askarruttaa. Tutustu alla oleviin kysymyksiin ja vastauksiin sekä majoittujan ja majoittajan ehtoihin.

 • Tutustu majoitusehtoihin täällä.

 • Kysymys: Miten asunnot hinnoitellaan?
  Vastaus: Asunnot hinnoitellaan niissä olevien vuodepaikkojen mukaan. Vuodepaikaksi lasketaan 120 cm leveyteen asti vuode yhdelle hengelle ja yli 120 cm leveä vuode lasketaan parivuoteeksi eli kahdeksi vuodepaikaksi. Yhden vuodepaikan asunnon hinta on 135 €/yö, kahden tai useamman vuodepaikan asunto 90 €/vuodepaikka/yö. Majoitushintoihin lisätään aina palvelumaksu.

  Kysymys: Sisältyvätkö lakanat ja pyyheliinat hintaan?
  Vastaus: Majoitukseen sisältyy lakanat sekä yksi iso ja yksi pieni pyyheliina/vuodepaikka/majoitusaika.

  Kysymys: Jos olen varannut esim. neljän hengen asunnon, voiko sinne mennä viides henkilö omalla patjalla?
  Vastaus: Ei voi, sillä asunnot ja huoneet ovat hinnoiteltu niissä olevien vuodepaikkojen mukaan eikä sinne voi mennä useampaa henkilöä. Mikäli jo tehtyyn varaukseen on tarpeen tehdä muutoksia, ota yhteyttä yksityismajoitus@pori.fi

  Kysymys: Jos lapsi (alle 12-v.) nukkuu vieressä, meneekö hänestä maksu?
  Vastaus: Mikäli lapsi (alle 12-v.) nukkuu vieressä, hänestä ei peritä maksua, mutta jos hän tarvitsee oman vuoteen, siitä menee normaali maksu.

  Kysymys: Voiko asuntoon tuoda lemmikkieläimen?
  Vastaus: Lemmikkieläimen tuomiseen vaaditaan asunnon omistajan/haltijan lupa. Lupa pitää aina kysyä etukäteen.

  Kysymys: Voiko alle 18-vuotias varata majoituksen vaikka kaverinsa kanssa?
  Vastaus: Majoituskohteita vuokrataan vain täysi-ikäisille, alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita aikuisen vuokraajan seurassa.

  Kysymys: Voinko perua varaamani asunnon tai huoneen kuluitta?
  Vastaus: Peruutusehdot on kirjattu majoittujia koskeviin ehtoihin.

  Kysymys: Mihin aikaan asuntoon voi mennä? Milloin asunto pitää luovuttaa?
  Vastaus: Asunto/huone on vieraiden käytössä saapumispäivänä klo 14 alkaen.  Asunnon/huoneen luovutus on lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

  Kysymys: Mikäli vuokraamassani asunnossa tai sen kunnossa on huomautettavaa, mitä teen?
  Vastaus: Asiakkaan on otettava välittömästi yhteyttä Visit Porin toimistoon, yksityismajoitus@pori.fi tai 044 7017908. Reklamaatioita, jotka ovat tulleet majoittumisen jälkeen, emme käsittele.

  Kysymys: Olen varannut asunnon useammaksi päiväksi. Käykö siellä välillä siivooja?
  Vastaus: Asiakas huolehtii itse asunnon tai huoneen siivouksesta koko majoituksen ajan.

  Kysymys: Kuinka loppusiivous hoidetaan?
  Vastaus: Asiakas huolehtii asunnon/huoneen siivouksesta majoituksen aikana ja sen päätyttyä. Asiakas luovuttaa asunnon/huoneen lähtöpäivänä siivottuna ja astiat tiskattuina.

  Kysymys: Miten toimin vahingon sattuessa?
  Vastaus: Asiakas/varaaja on velvollinen korvaamaan kaiken aiheuttamansa vahingon suoraan huoneiston omistajalle/haltijalle.

  Kysymys: Varaan ja maksan asunnon tai huoneen verkkokaupasta. Kuinka saan vahvistuksen ja tiedon mistä saan asunnon avaimet?
  Vastaus: Huoneiston tarkemman osoitteen saatte varausvahvistuksen yhteydessä. Majoituskohteen avainten luovutuspaikka mainitaan asunnon ilmoituksessa. Mikäli avaimet saa paikan päältä, saapumisaika on sovittava ennakkoon majoittajan kanssa. Mikäli avaimet luovutetaan Visit Porin toimistosta, saatte ne henkilöllisyystodistusta vastaan Visit Porin toimistosta toimiston aukioloaikoina. Muissa tapauksissa on otettava ennakkoon yhteyttä Visit Porin yksityismajoitukseen: yksityismajoitus@pori.fi

  Kysymys: Mikäli koko tapahtuma, johon olen omatoimisesti varannut majoituksen, peruuntuu – saanko jo maksamani majoitusmaksun kokonaisuudessaan takaisin?
  Vastaus: Mikäli majoitus joudutaan perumaan ylivoimaisen esteen vuoksi, palautetaan maksettu majoitusmaksu kokonaisuudessaan majoittujalle vähennettynä 11 € peruutusmaksulla. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan sellaista odottamatonta tapahtumaa, johon osapuolet eivät ole voineet vaikuttaa ja joka ei johdu osapuolten laiminlyönnistä (esimerkiksi sota, luonnonmullistus, pandemia tai viranomaisen antama kielto tai määräys).

 • Tutustu majoittajan ehtoihin täällä.

 • Kysymys: Milloin voi ilmoittautua yksityismajoittajaksi?
  Vastaus: Kannattaa olla kuulolla jo alkuvuodesta 2024 ensi kesän tapahtumaviikkoja varten mikäli yksityismajoittaminen kiinnostaa.

  Kysymys: Haluaisin antaa asuntoni välitykseen tapahtumavieraille. Miten se onnistuu?
  Vastaus: Aluksi kannattaa tutustua tällä sivulla annettuihin tietoihin ja majoittajan ehtoihin. Ilmoittautua voi tältä sivulta löytyvän sähköisen lomakkeen kautta (avataan keväällä 2024). Ilmoittautumiseen voi valmistautua keräämällä asunnon tarkemmat tiedot ylös (ml. vuoteiden leveydet) sekä ottamalla asunnosta edustavia kuvia, joissa näkyvät myös vuoderatkaisut sellaisena kuin ne majoitushetkellä olisivat.

  Kysymys: Millaisen korvauksen saan asuntoni välittämisestä?
  Vastaus: Majoittajille maksettava korvaus määräytyy asunnossa/huoneessa olevien vuodepaikkojen mukaan. Majoituskorvaukset on määritelty majoittajien ehdoissa.

  Kysymys: Mikä on vuodepaikka?
  Vastaus: Vuodepaikaksi lasketaan 120 cm leveyteen asti vuode yhdelle hengelle ja yli 120 cm leveä vuode lasketaan parivuoteeksi eli kahdeksi vuodepaikaksi. Ilmapatjaa, patjaa tai varavuodetta ei lueta vuodepaikaksi. Ilmoittautuessanne majoittajaksi on tärkeää ilmoittaa sänkyjen leveydet.

  Kysymys: Millaisia asuntoja majoittujat etsivät?
  Vastaus: 
  Erityisen kysyttyjä ovat ydinkeskustan pienet asunnot. Kuitenkin myös omakotitaloille on kysyntää ja kaikkien välitettävien asuntojen tulee sijaita 6 kilometrin säteellä kauppatorista.

  Kysymys: Kuka kotiini tulee majoittumaan, jos annan asuntoni välitettäväksi?
  Vastaus: Visit Pori Oy välittää majoitusta sekä SuomiAreenan, Iskelmä Festivaalin että Pori Jazz -festivaalin osallistujille. SuomiAreenan aikana majoitusta välitetään erityisesti yritystahoille, joiden majoittujat suosivat yksityisyyttä ja omia huoneita. Tällöin erityisen kysyttyjä ovat ydinkeskustan pienet asunnot (1-2 henkilölle) ja suuremmat asunnot, joissa on oma makuuhuone jokaiselle majoittujalle. Musiikkifestivaalien aikaan majoitusta välitetään enemmän myös perheille, pariskunnille ja muille seurueille, jolloin majoitutaan myös tiiviimmin, esim. parisänky jakaen. Majoittaja itse valitsee ajankohdat, jolloin majoitusta tarjoaa.

  Kysymys: Minulle on tulossa vieraita majoitusvieraita. Miten varaudun heidän tuloonsa?
  Vastaus: Vieraille pedataan vuoteet valmiiksi sen mukaan, kuten on ilmoittautumishetkellä asunnossa ilmoittanut olevan. Jos olet ilmoittanut viisi vuodepaikkaa, asunnossa tulee olla pedattuna viisi vuodepaikkaa ja jokaista vuodepaikkaa kohtaan jätetään esille yksi pieni ja yksi iso pyyheliina. Lisäksi on hyvän tavan mukaista järjestellä esim. jääkaappiin tilaa vieraiden ruokatarvikkeille. Omia tavaroita ei tarvitse siirtää pois/piilottaa ellei erikseen halua. Avaimia tulee varata se määrä, jonka on ilmoittautumishetkellä antanut asunnon tietojen yhteydessä. Mikäli avaimet on sovittu luovutettavan Visit Porin toimistolta, tulee ne toimittaa hyvissä ajoin toimiston aukioloaikana, mutta viimeistään klo 12 varauksen aloituspäivänä.

  Kysymys: Ilmoittauduin majoittajaksi, joten tuleeko asuntooni nyt varmasti vieraat koko SuomiAreenan ja Pori Jazz -festivaalin ajalle?
  Vastaus:
  Välitämme yksityismajoitusta tietyille ajoille. Majoitusehtojen mukainen minimivarausaika on 2 vrk. Visit Pori Oy ei takaa majoittujia ilmoittautuneiden asuntoihin. Mitä aiemmin ilmoittautuu mukaan, sitä suurempi todennäköisyys on saada asunto välitettyä! Etenkin SuomiAreena-tahot majoitetaan jo aikaisin keväällä.

  Kysymys: Minulla ei ole internettiä/sähköpostiosoitetta. Miten voin ilmoittautua majoittajaksi?
  Vastaus: Visit Porin toimistolta saa apua sähköiseen ilmoittautumiseen tai autamme ilmoittautumaan paperisella lomakkeella. Henkilöllisyystodistus mukaan. Huomioithan myös, että ilmoittautumiseen tarvitaan digikuvia asunnosta eli niiden ottamiseen kannattaa tarvittaessa pyytää joltain läheiseltä apua jo etukäteen.