Kirjurinluoto

Etelärantaa vastapäätä keskellä Kokemäenjokea sijaitseva Kirjurinluoto on Porin keskuspuisto. Kirjurinluoto on saanut suuren suosion kaikenikäisten ulkoilu- ja virkistyspaikkana. Porin ulkopuolella Kirjurinluoto tunnetaan parhaiten Porin Jazzin kesäisenä suurtapahtumapaikkana.

 • Kirjurinluoto – Tapahtumapaikkojen ykkönen

  Kirjurinluodon tapahtumat keräävät vuosittain puolisen miljoonaa kävijää ympäri maailman. Porin ulkopuolella Kirjurinluoto tunnetaan parhaiten Porin Jazzin kesäisenä suurtapahtumapaikkana.

 • Taavi-silta ja Eteläranta kuvattuna Kirjurinluodon suunnasta
  Kirjurinluoto lyhyesti

  Etelärantaa vastapäätä keskellä Kokemäenjokea sijaitseva Kirjurinluoto on Porin keskuspuisto. Kirjurinluoto on saanut suuren suosion kaikenikäisten ulkoilu- ja virkistyspaikkana. Porin ulkopuolella Kirjurinluoto tunnetaan parhaiten Porin Jazzin kesäisenä suurtapahtumapaikkana.

 • Cafe Pori Jazz, ulkokuva, terassi täynnä ihmisiä
  Kirjurinluodon palvelut

  Kirjurinluodosta löydät kaikki palvelut täydellisen rentouttavan tai aktiivisen päivän viettoon!

 • Kirjurinluoto, lapset merirosvolaivassa
  Pelle Hermannin leikkipuisto

  Kirjurinluodon leikkialue, Pelle Hermannin puisto, on laajuudeltaan noin kolme hehtaaria, mikä vastaa melkein viittä jalkapallokenttää! Puistossa on huikea määrä eri ikäisille soveltuvia leikkialueita, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä - kaikki ilman sisäänpääsymaksua, tervetuloa!

 • Kirjurinluoto, Liikennepuisto
  Liikennepuisto Vinkkari

  Liikennepuisto Vinkkari on mainio paikka, jossa voi ajella polkuautoilla ja polkupyörillä. Leikin lomassa opitaan liikennesääntöjä.

 • Poika soittaa musiikkileikkipaikalla
  Musiikkileikkipaikka Virtuoosi

  Ole oman elämäsi artisti ja kokeile soittimia musiikkileikkipaikalla!

 • Lapset uimassa Kirjurinluodossa
  Kirjurinluodon uimaranta

  Virkistäytymiseen ja nautiskeluun sopiva kohde aivan Porin keskustassa koko perheelle! Uimaranta sijaitsee kauniilla puistoalueella Kokemäenjoen varrella kaupungin keskustassa, vastarannalla kaunis Porin Eteläranta ja Kivi-Porin miljöö. Kirjurinluodossa on matala, hiekkapohjainen uimaranta, joka houkuttelee polskimaan

 • Kirjurinluoto, riikinkukko
  Kirjurinluodon eläimet ja linnut

  Kesäaikaan Kirjurinluodon kävijöitä ilahduttavat eläimet, kuten alpakat, vuohet ja erilaiset linnut riikinkukoista kanoihin.

 • Kirjurinluodon Rakkauspuisto
  Rakkauspuisto

  Kirjurinluodon kärkeen rakennettu rakkauspuisto on omistettu yhteiselle ajalle ja rakkauden täyteisten hetkien viettämiseen.

 • Silta Kirjurinluodossa
  Kirjurinluodon polut ja reitit

  Mahtavat lenkkimaastot, luonnon rauha, suistoalueen lintujen laulua. Kirjurinluoto tarjoaa upeat puitteet lenkkeilyyn, aivan kaupungin kupeessa luonnon helmassa. Lenkille mars!

 • Kukkapenkkejä Hanhipuistossa
  Hanhipuisto

  Hanhipuisto on hyvin Satakunnassa menestyvien puu-, pensas- ja kukkakasvien esittelypuisto, josta löytyy harvinaisempiakin kasvilajeja ja -lajikkeita.

 • Luontopolku Polsanluodossa
  Polsanluoto

  Hanhipuiston vieressä Kokemäenjokisuistossa on luonnontilainen Polsanluoto. Kesäaikaan joki ylitetään käsikäyttöisellä lossilla!

 • Fresbeegolfmaali Kirjurinluodossa joen varrella
  Kirjurinluodon frisbeegolfpuisto

  Kauniissa Kirjurinluodossa, aivan kaupungin keskustan kupeessa, pääsee myös pelaamaan frisbeegolfia!

 • Lumoudu luodoista opastetusti

  Porin kansallinen kaupunkipuisto on luontokeidas vailla vertaa! Pohjoismaiden laajin jokisuisto ja luodot, juovat sekä niiden väliin jäävät puistot lumoavat monipuolisuudellaan ja kaupunkilaisten suosikkikohteesta löytyy täysin uusia ulottuvuuksia oppaan kanssa kulkiessa.