Kirjurinluodon uimaranta

Virkistäytymiseen ja nautiskeluun sopiva kohde aivan Porin keskustassa koko perheelle! Uimaranta sijaitsee kauniilla puistoalueella Kokemäenjoen varrella kaupungin keskustassa, vastarannalla kaunis Porin Eteläranta ja Kivi-Porin miljöö. Kirjurinluodossa on matala, hiekkapohjainen uimaranta, joka houkuttelee polskimaan

Lapset uimassa Kirjurinluodossa

Uimaosuus on kesäaikaan merkitty poijuilla. Hiekkarannalla voi peseytyä ulkoilmasuihkussa. Alueella ei ole uimavalvontaa.
Uimaveden laadusta löydät ajankohtaiset tiedot Porin kaupungin sivuilta.

Uimaranta sijaitsee keskeisellä paikalla Etelärannan kauniin miljöön vastakkaisella rannalla. Uimarannalle pääsee kulkemaan keskustasta kesäaikana kävelysilta Taavia pitkin Etelärannasta, Porin Taidemuseon kohdalta sekä autoillen Raumansiltaa pitkin Karjarannasta kivenheiton päässä Taavi-sillasta.

Kirjurinluodossa riittää nurmikenttää suuremmallekin joukolle piknik-väkeä. Alue on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosima ajanviettopaikka. Parempaa piknikmiljöötä saa hakea. 

Kirjurinluoto, uimaranta

Palvelut

Uimaranta-alueelta löytyvät kesäkaudella avoinna oleva kioski, wc:t, suihku- ja pukuhuoneet, lastenhoitotilat ja aurinkokennolla toimiva kännykkälatauspaikka.
Uimarannan kupeesta löydät myös pari beach volley -kenttää, joissa verkot ovat valmiina, ota vain oma pallo mukaan.  Kirjurinluodon muut palvelut eivät myöskään ole kaukana.