Badstranden

En perfekt plats för att koppla av och njuta mitt i Björneborgs centrum för hela familjen! Badstranden ligger i ett vackert parkområde vid Kumo älv i centrum, och på andra sidan finns den vackra Eteläranta (södra stranden) och Sten-Björneborgs miljö. Skrivarholmens kiosker, caféer och sommarrestaurang förser alla med t

Kids swimming in Kirjurinluoto

På sommaren markeras det område där man kan bada med bojar. Du kan tvätta dig på sandstranden i utomhusduschen. Det finns inga badvakter i området.

Stranden är centralt belägen på den motsatta stranden till den vackra omgivningen i Eteläranta. Du kan promenera till stranden från stadens centrum på sommaren längs gångbron Taavi från Eteläranta, vid Björneborgs konstmuseum, samt med bil längs Raumo-bron från Fästranden ett stenkast från Taavi-bron.

Badstranden och gräsområden

Badstranden på Skrivarholmen är låg med sandbotten, och den lockar till att plaska i vattnet och bygga sandslott. Strandens på Skrivarholmen är en utmärkt plats för picknick, beach volley och att njuta av solen. Skrivarholmens kiosker, caféer och sommarrestaurang ser till att alla har tillräckligt med energi under hela dagen!

Det finns gott om plats för olika spel och lekar på gräsområdena, och det är svårt att hitta en bättre picknickmiljö. På stranden finns dessutom bord där man kan äta matsäck. På Skrivarholmen finns en grillplats som alla kan använda.

Kirjurinluoto, strand

Tjänster

På strandområdet finns under sommarsäsongen en kiosk, toaletter, dusch- och omklädningsrum, skötrum och en plats för mobilladdning som fungerar med solceller.

Bredvid stranden hittar du också ett par beach volley-planer med nät, ta bara med din egen boll. Dessutom finns också ett pingisbord bredvid planen.