Barnens Kirjurinluoto

På Kirjurinluoto finns det aktiviteter för barn för flera dagar och föräldrarna blir inte heller uttråkade!

Kirjurinluoto, Lekplats

Hela familjen vill återvända till Skrivarholmen om och om igen! På Skrivarholmen hittar du mångsidiga drömlekplatser, en trafikpark, en musiklekplats, gräsmattor där man kan spela bollspel, en badstrand, djur, en sommarteater… Det finns mycket att göra och det finns inga gränser för kreativiteten på Skrivarholmen!  

Pelle Hermannis lekpark

Nära stadens centrum, mitt i det nationella stadsparklandskapet finns Pelle Hermannis lekpark som är öppen för alla. Den superpopulära Pelle Hermanni är emellertid mycket mer än bara en lekpark, snarare ett enormt lekland som är lika stort som fem fotbollsplaner och där det finns plats att leka och stoja. Pelle Hermannis lekpark valdes till Finlands bästa lekpark i Yles folkomröstning 2014.

Kirjurinluoto, Lekplats

Trafikparken Vinkkari

Trafikparken Vinkkari är en utmärkt plats där man kan köra trampbil och cykla. Samtidigt som man leker lär man sig trafikregler. Cyklar och trampbilar kan lånas från depån i parken. Det kostar ingenting, men är väldigt populärt.

Kirjurinluoto, Trafikpark

Kirjurinluoto, Trafikpark

Tillgänglika lekplatser

Även tillgänglighet har beaktats i lekar!

Lekbåten Kuunarin Tähti bjuder in alla äventyrslystna barn till sjöss! Kuunarin Tähti ligger i Peller Hermannis lekpark.

Även musiklekplatsen Virtuoosi är tillgänglig. Musik kan spelas med elva olika utomhusinstrument som spelar rent och vackert. Instrumenten är huvudsakligen slaginstrument. 

Djur och fåglar på Kirjurinluoto

Skrivarholmen är känd för sina djur, såsom killingar, får och alpackor, samt fåglar. För barn är det säkert en upplevelse att också möta en vacker påfågel!

Kirjurinluoto, get

Kirjurinluoto, get

Badstrand och gräsområden

Ta på dig baddräkt och tillbringa dagen i vattenlekar! På Skrivarholmens badstrand går dagen fort i sand- och vattenlekar. Läs mer om badstranden!

Kirjurinluoto, strand

Naturleder och evenemang

På Skrivarholmen finns också natur- och friluftsleder som familjens minsta gillar.

På Skrivarholmen ordnas många evenemang också för barn. Sommarteatern på Skrivarholmen erbjuder också program som passar för barn. Du kan bläddra bland evenemang på Skrivarholmen bland annat i Björneborgs evenemangskalender.

Kirjurinluoto, naturstig

Kirjurinluoto, naturstig

Caféer och andra tjänster

Cafe Pori Jazz har öppet nära stranden på Skrivarholmen under sommarsäsongen.

Café Viksu och dess glasskiosk finns i Pelle Hermannis lekpark intill djurinhägnaderna.

Idrottsarenan Liikunta-Arena på Skrivarholmen erbjuder avgiftsbelagda tjänster för inom- och utomhusträning året runt. I Liikunta-Arena kan du leka, stoja och röra på dig – kul också i regnigt väder. Liikunta-Arena har även ett café samt minigolfbanor både inomhus och utomhus. Skrivarholmens minigolfområde är som ett utomhusområde Finlands näst äldsta verksamma minigolfbana.

Hitta din väg

Kartan över Kirjurinluoto visar alla de viktigaste platserna, från jogging till lekplatser och från kaféer till sommarteatrar.