Tillgänglighet i Yyteri

Yyteri turistområde är främst ett sand- och sanddynområde som inte är tillgängligt. För att komma till stranden rekommenderar vi följande:

Parkeringsområdet vid vägen Yyterinsantojentie

Parkering för rörelsehindrade är markerat och parkeringsraden ligger närmast rondellen vid det öppna området Yyterin aukio på väg till parkeringsområdet. Längs servicevägen kommer man till en landgång och längs landgången till stranden. Landgången byggdes om till en gångbro 2019–2020, då passagen gjordes tillgängligare. Slutet av landgången har gjorts bredare och därifrån kommer man till tillgängliga toaletter. Härifrån kommer man inte till vattnet.

Virkistyshotelli Yyteri, vägen Sipintie

Den norra servicevägen ger obehindrad tillgång på asfalt till stranden ända till restaurangfartyget Helmi. Om man tar sig genom surfcentret invid kommer man längs en gummimatta ända till vattnet. Du behöver inte vara surfcentrets kund för att gå igenom det.
Karta över Ytterö område

Tillgängliga leder

Yyterileden är en vandringsled med varierande terräng och är inte helt tillgänglig. Delar av leden är dock lättillgängliga. Huikee-rutten, från Yyterinsantojentiens parkeringsplats till Yyteri Beach Resort, är huvudsakligen en bred grusväg som korsar kärrområdet över en bred bro. Golfstigen, som går från surfcentret till strandens norra spets, följer en bred strandpromenad. Från golfstigen har man havsutsikt. Dessutom är Herrainpäivät strandpromenaden vid strandens norra ände lättillgänglig. Ett av fågeltornen i området (Langoura plattform) är tillgängligt för rullstol.