Pelle Hermannis lekpark

Kirjurinluoto lekområde, Pelle Hermannis park, är cirka tre hektar stort, vilket motsvarar nästan fem fotbollsplaner! I parken finns ett stort antal lekområden, rutschbanor och klätterställningar för olika åldrar – alla utan inträdesavgift, välkommen!

Kirjurinluoto, barn på ett piratskepp

Invid staden, mitt i det nationella stadsparkslandskapet ligger Pelle Hermannis lekpark, som är öppen för alla. I lekparken finns underhållning för såväl familjens minsta som största barn – därför är det så lätt att trivas där rentav hela dagen! Det är ingen slump att Pelle Hermannis lekpark valdes till Finlands bästa lekpark i Yles tittaromröstning år 2014. 

Lekplatser för alla smaker

Ge dig ut på äventyr på ett piratskepp, häng i rep, lek Tarzan i lianerna eller klättra högt i Angry Birds-parken! Kom ihåg att ta en paus då och då – det finns gott om gräsmatta för en familjepicknick – eller besök ett café! I Pelle Hermannis lekpark finns dessutom bland annat en lekstuga, en vagn, en liten läktare och scen, en plaskdamm för barn och ett lusthus. Lekplatsen Energiakenttä ligger intill Trafikparken Vinkkari. På Energiakenttä finns en klätterställning för barn och en Street Workout-ställning för vuxna. Runt den tillgängliga lekbåten Kuunarin Tähti finns den lika tillgängliga musiklekparken Virtuoosi med sina 11 utomhusinstrument som klingar rent och vackert. De är i huvudsak slaginstrument.

Kirjurinluoto, Lekplats

Kirjurinluoto, Lekplats