Utflykter och guidning

Åk på utflykt till Björneborg, älvens och havets stad, ta en titt i stadens historia, kliv in i konstens och arkitekturens värld, fascineras av älven och skärgården i Bottenhavets nationalpark. Det finns aktiviteter för både kulturvänner, aktiva naturvänner och dem som söker upplevelser.

 • People walking on the street.
  Rundvandring

  Rundvandring är ett utmärkt sätt att uppleva Björneborgs dåtid och nutid samt kulturen och arkitekturen. Under en promenad ser man platsen på ett helt annat sätt än när man tittar ut genom ett buss- eller bilfönster.

 • Säppi island has a lighthouse
  Båtturer och kryssningar

  Björneborgs skärgård, som har skapats av landhöjningen, är en ständigt föränderlig natur som bäst beskådas med båt. De yttre delarna av skärgården utanför Björneborgs kust är huvudsakligen obebyggda och natursköna. Bottenhavets nationalpark i Björneborgsregionen sträcker sig från Luvia till Merikarvia.

 • Summer day in Reposaari with colourful wooden buildings
  Gruppresor på begäran

  Välkommen att besöka de många besöksmålen i Björneborg med omnejd. Den vackra kustregionen med sin skärgård, fantastiska sevärdheter och uppfriskande aktiviteter erbjuder upplevelser för grupper i alla åldrar och storlekar. Välj den tur eller utflykt som passar just dig eller din grupp och kontakta oss!

 • Iloinen nainen kännykän kanssa
  Guider och förmedling av guider

  Med en guide upplever du mer! I Björneborg erbjuds både färdigt planerade rundvandringar och skräddarsydda rundvandringar enligt gruppens önskemål.

 • Alvar Aalto Architecture
  Gå i Alvar Aaltos fotspår

  Den kända arkitekten och formgivaren Alvar Aalto är mycket synlig i Satakunta. På flera platser ordnas rundvandringar och evenemang där besökaren får bekanta sig med Alvar Aaltos arbete och handavtryck.