Naturtorn

Björneborgs många naturobservationsplattformar och torn erbjuder spektakulära vyer över den omgivande naturen, varierande landskap och paradis för fågelskådare.

På stigarna längs Bottenhavets stränder kan du beundra ängar, strandängar, gräsmarker och kustskogar som är populära bland fåglar. De bästa platserna för att njuta av naturstigar och fågeltorn i Björneborgsområdet finns i Yyteri. Oavsett om du är en lokal friluftsentusiast, en erfaren fågelskådare eller en nybörjare, kan du uppleva naturens läckerheter på de många kilometer långa stigarna.

EN SKATTKAMMARE FÖR FÅGELSKÅDARE

Yyteri fågelstrand är en utmärkt plats för att observera flyttningen av arktiska arter. Tusentals flyttfåglar stannar till vid stranden för att äta och vila, vilket gör det lätt att observera dem.

För fågelskådare och alla naturälskare finns det mer än femton naturtorn och plattformar, med fri tillgång året runt. Ett av fågeltornen i området (Riitsara Langoura-tornet) är tillgängligt för rullstolsburna. Stigarna är skyltade och fågelstrandområdet är täckt med duckboards.