Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä helpottamaan matkailijan vierailua uniikissa kaupungissamme!

Ihmisiä Taavi-sillalla

Olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä helpottamaan matkailijan vierailua uniikissa kaupungissamme! Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Porin matkailuun liittyen. Alla olevista otsikoista klikkaamalla saat esille aihepiiriin liittyvät kysymykset.

 • Millä menopelillä Poriin kannattaa tulla?
  Poriin pääsee vaivattomasti autoillen, bussilla, junalla lentokoneella tai vaikka veneillen! Hyödyllistä tietoa saapumisesta löydät verkkosivuiltamme kohdasta Saapuminen.

  Mistä kaukoliikenteen linja-autot lähtevät?
  Kaikki kaukoliikenteen bussit saapuvat ja lähtevät Matkakeskuksesta, joka sijaitsee rautatieaseman edessä osoitteessa Asema-aukio. Poriin saapuvien ja kaupungista lähtevien linja-autojen aikataulut löytyvät helpoiten Matkahuollon sivuilta. Lisätietoja joukkoliikenteestä löydät Porin kaupungin verkkosivuilta.

  Mistä voin ostaa junalippuja?
  Junalipun voit ostaa esimerkiksi VR Mobiilissa, VR:n verkkokaupasta, lippuautomaatista tai R-kioskilta. Katso kaikki ostopaikat, aikataulut ja reitit VR:n sivuilta.

  Mistä voin ostaa pysäköintilupia? 
  Pitkäaikaisia pysäköintilupia myy Palvelupiste Porina osoitteessa Yrjönkatu 6.
  Lisää infoa pysäköinnistä löydät Porin kaupungin verkkosivuilta.

  Mihin voi jättää matkatavarat päiväksi, jos ei ole hotellia varattuna? 

  Matkatavaroita voi viedä Matkahuollon toimipisteelle osoitteseen Itsenäisyydenkatu 44. Toimipiste on auki Ma–Pe 07:30–18:00.

  Kauppakeskus Puuvillasta löytyy säilytyslokeroita pienille laukuille ja repuille.

  Jos mukanasi on kuitenkin isompia kantamuksia, voit tuoda ne meille Visit Porin toimistolle väliaikaiseen säilytykseen aukioloaikojen puitteissa. Aukioloajat ja tarkemman osoitteen löydät täältä. Visit Porin toimistolla säilytys on kuitenkin omalla vastuulla, sillä meiltä ei löydy varsinaista lukittua tilaa matkalaukuille. 

   

  Mistä löytyy avoimet vessat? 

  Avoimia vessoja löytyy esimerkiksi kauppakeskus Isokarhusta aivan Porin keskustasta, sekä kauppakeskus Puuvillasta Pohjoisrannasta. Sokokselta Porin keskustasta löytyy S-etukortilla toimivia vessoja. 

 • Pori on yksisuuntaisten ja liikenneympyröiden luvattu kaupunki, joten jos kaupungissa liikkuessa meinaa mennä sormi suuhun, voit aina tarkistaa tärkeimmät kohteet ja palvelut täältä.

  Miten Porin keskustassa kannattaa liikkua?
  Pori on ihanan kompakti lyhyiden etäisyyksien kaupunki, jonka keskustan voi ottaa helposti haltuun kävellen. Jos kuitenkin kaipaat nopeampaa tapaa liikkua paikasta toiseen, Porin joukkoliikenteen avulla pääset liikkumaan näppärästi matkakeskuksen, kauppatorin ja Puuvillan välillä yhdellä eurolla! Aikataulut löydät Porin joukkoliikenteen sivuilta. Lisäksi Poriin ovat rantautuneet sähköpotkulaudat, joista löydät lisätietoa täältä.

  Millaisia lippuja busseihin on tarjolla ja mistä niitä voi ostaa?
  Porin joukkoliikenteellä on useita eri lipputuotteita, joihin voit tutustua tarkemmin täällä. Porin joukkoliikenteen asiakaspalvelu opastaa tarvittaessa lipputuotteissa. Piste sijaitsee Porin Leijonassa, osoitteessa Yrjönkatu 6. Paikallisliikenteen kertalipun voi ostaa käteisellä tai lähimaksulla bussista tai Waltti Mobiili-sovelluksesta. Lisätietoja Porin joukkoliikenteen lipuista ja niiden hinnoista löydät täältä.

  Mistä näen milloin busseja kulkee?
  Joukkoliikenteen reittioppaaseen pääset täältä. Lisätietoja löydät Porin joukkoliikenteen verkkosivuilta.

  Mistä voi vuokrata pyörän useammaksi päiväksi? 

  Pyöriä ei valitettavasti ole mahdollista vuokrata kerralla useammaksi päiväksi. 

  Porissa on käytössä mobiilisovelluksella vuokrattavia kaupunkipyöriä. Pyörien lainauspisteet sijaitsevat keskeisillä paikoilla keskusta-alueella sekä esimerkiksi Yyterissä. Kaupunkipyörät ovat Porin katukuvassa huhtikuusta lokakuuhun.

  Mistä voin vuokrata polkupyörän?
  Kaupunkipyöriä voi vuokrata mobiilisovelluksen avulla lainauspisteiltä, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla Porin keskusta-alueella ja esimerkiksi Yyterissä.

  Kaupunkipyörällä liikkuminen on helppoa ja edullista: vuokrahinta määräytyy vuokrausajan mukaan. Pyörien lainauspisteet, hintatiedot sekä mobiilisovelluksen käyttöönotto-ohjeet löytyvät Rolan Biken verkkosivuilta.

  Yyterin alueella fatbike-pyöriä vuokraa Seikkailupuisto Huikee ja tavallisia sekä fatbike-pyöriä Yyteri Resort & Camping.

  Mistä voin vuokrata auton?
  Vuokra-auton saat allesi ottamalla yhteyttä Porin Citycariin tai Avikseen.

 • Voiko Porissa majoittua muuallakin kuin hotellissa?
  Porissa on tarjolla runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja leirintäalueista ja vuokramökeistä vierasvenesatamiin! Käy kurkkaamassa Porin kaikki majoitusvaihtoehdot.

  Milloin SuomiAreena- ja Pori Jazz -viikon yksityismajoitusta pääsee varaamaan?

  Visit Pori oy välittää yksityismajoitusta kummankin tapahtuman aikana. Visit Porin verkkosivuille tulee linkki yksityismajoituksen varaamiseksi vuosittain arviolta maalis-huhtikuun aikana. Seuraa siis sivujamme!

   

 • Tutustu Porin laajaan ostosvalikoimaan tästä linkistä.

  Uniikkeja Pori- ja Yyteri-tuotteita voit ostaa meiltä Visit Porista, osoitteesta Yrjönkatu 6 tai sitten vierailla verkkokaupassa shop.visitpori.fi joka on auki vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri!

  Missä voi vaihtaa valuuttaa? 

  Visit Porin toimipisteellä ei ole valuutan vaihtoa. Valuutan vaihtoa kannattaa tiedustella pankeista jo hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä valuutan vaihdossa voi mennä useampi päivä. 

 • Onko Porin luontokohteista ja retkeilyreiteistä saatavilla esitettä tai karttaa?
  Porissa luonto on aina lähellä! Visit Porin verkkosivuilta löydät tietoa Porin ulkoilureiteistä ja luontotorneista.
  Noormarkun retkeilyreittikartat Torajärvelle ja Poikkeljärvelle sekä Ahlaisten ja Joutsijärven retkeilyreittikartat ovat saatavissa Visit Porista.

  Miten veneetön pääsee vesille?
  Veneetönkin matkailija pääsee nauttimaan merellisestä Porista vesiltä käsin! Voit lähteä risteilemään vesibussilla Kokemäenjoelle ja ihailla Pohjoismaiden laajinta jokisuistoa. Voit valita retkikohteeksi myös Iso-Enskerin saaren tai Säpin majakkasaaren, joille järjestetään veneretkiä kesäkaudella. Liput verkkokaupastamme. Luvian Laitakarissa puolestaan voi astua kaljaasi Ihanan kannelle ja nauttia purjehduksesta.

  Kenelle voin osoittaa Joutsijärven reittiä koskevat kysymykset?
  Joutsijärven, Noormarkun sekä Ahlaisten retkeilyreittien ylläpidosta vastaa Porin Luontopaja.

  Missä voi yöpyä asuntoautolla/vaunulla keskustassa? 

  Lähin yöpymispaikka sijaitsee Halpa-Hallin pihassa Matkaparkissa. Yleisillä parkkipaikoilla on sallittua nukkua autossa, mutta on hyvä muistaa, että leiriytyminen on kielletty. Lisää tietoa Matkaparkista.

  Kirjurinluodon tilapäinen leiriytymisalue otetaan käyttöön tulevana kesänä 2023 heinäkuun alusta. 

   

 • Mitä tekemistä Porissa on lapsille?
  Niin paljon, ettei kaikkea millään ehdi yhdessä päivässä! Kirjurinluodosta löytyvät mm. Pelle Hermannin leikkipuisto ja Liikennepuisto Vinkkari. Vesileikkejä voi harrastaa paitsi uimahallissa ja maauimalassa, myös Kirjurinluodon ja Yyterin rannoilla.
  Yyterissä riittää tekemistä ihan ympäri vuoden! Yyterin aktiviteetteihin pääset tutustumaan täältä.

  Porin kaupungilla on pitkä historia ja kulttuurista pääsee nauttimaan useassa eri muodossa. Historian tuulet puhaltavat ja taide herää henkiin Porin museoissa ja menneisyyden arkkitehtuuriakin on Porissa nähtävillä.

  Mitä voin harrastaa Yyterin alueella?
  Oikeastaan kysymys kuuluu, että mitäpä et voisi Yyterissä harrastaa! Yyteri on auringonpalvojien paratiisi, mutta myös paljon, paljon muuta ympärivuotiseen tekemiseen. Olitpa sitten perheseikkailija, luontoretkeilijä, nautiskelija tai toimintasankari, Yyteri on juuri sinua varten. Tutustu Yyterin monipuolisiin palveluihin ja aktiviteetteihin täällä.

  Saako Yyteriin mennä koiran kanssa? 

  Yyterin uimarannalle ja dyyneille ei saa mennä mihinkään aikaan vuodesta koiran kanssa. Yyterin muilla alueilla, kuten retkeilyreiteillä saa kulkea koiran kanssa vapaasti, kunhan koira on kytkettynä. Ulkoillessa on hyvä muistaa ottaa myös muut ulkoilijat huomioon. 

  Yyterin alueelta löytyy erikseen koirille tarkoitettu 450 metriä pitkä koiraranta. Tarkemmat tiedot koiran kanssa ulkoilusta täältä.

  Mitä kannattaa nähdä ja tehdä, jos aikaa Porissa on vain yksi päivä?
  Pori-päivä kannattaa aloittaa tutustumalla keskustaan ja Kivi-Poriin, jonka alueelta löytyvät kaikki tärkeimmät nähtävyydet, kuten Raatihuone, kaupungintalo ja Keski-Porin kirkko. Nälän voi taltuttaa jossakin keskustan useista ravintoloista ja suunnata sitten ulkoilemaan vaikka Kirjurinluotoon tai Yyteriin. Tai miltä kuulostaisi kuljeskelu merellisen Reposaaren puutalokortteleiden lomassa? Sateen sattuessa voi valita kulttuurielämyksen joissain Porin museoista.

  Missä kannattaa kahvitella, lounastaa ja illallistaa?
  Valinnanvaraa riittää sekä keskustassa että keskustan ulkopuolella, katso verkkosivuiltamme ravintolavinkit ja kahvilavinkit.

  Mistä voin varata opastetun kaupunkikierroksen?
  Auktorisoidun Pori-oppaan voit varata ottamalla yhteyttä Visit Porin toimistoon. Mikäli haluat tutustua kaupunkiin kävellen, se onnistuu esimerkiksi lähtemällä mukaan Visit Porin järjestämille kävelyretkille, jotka löytyvät verkkokaupastamme shop.visitpori.fi.

  Mistä saan apua ryhmäni Pori-päivän ohjelman suunnittelemiseen?
  Ryhmille laadittuihin retkiin ja ohjelmaehdotuksiin voit tutustua täällä. Räätälöimme mielellämme myös ryhmänne toiveiden mukaisen Pori-päivän! Ota yhteyttä Visit Poriin ja suunnitellaan yhdessä!

  Mistä saa ostettua liput Ässien kotiotteluihin? 

  Lippuja Ässien otteluihin saa ostettua Prismoista Ticketmasterin lipunmyynnistä tai hallilta ennen ottelua. Lippuja saa ostettua myös verkosta. 

  Missä on lähin Ticketmasterin lipunmyyntipiste? 

  Ticketmasterin lippuja myydään Porin Prismoissa. Lippuja saa ostettua myös verkosta. 

  Mistä saa lippuja Promenadikeskuksen tapahtumiin ja Pori Sinfoniettan konsertteihin? 

  Lippuja saa ostettua tapahtumasta riippuen esimerkiksi Porin Prismoista, K-Citymarket Mikkolasta ja R-kioskeilta.