Ankomst och transporter i Björneborg

Med bil, buss, tåg, båt eller flyg — Björneborg kan nås på många olika sätt.

Det finns många olika sätt att komma till Björneborg och många olika sätt att ta sig runt. Det är till exempel enkelts och smidigt att cykla och gå i staden eftersom avstånden är korta i stadskärnan.

 • Du kan enkelt ta dig till Björneborg via motorvägarna 2, 8, 23 och 11 – så allt du behöver göra är att slå på din navigator och åka!

  Alla parkeringsplatser i stadskärnan är bekvämt placerade på denna karta (endast finska). För mer information om bilparkering och dess priser, besök Björneborgs stads webbplats (endast finska). Dessutom har till exempel Sokos, IsoKarhu och Puuvilla köpcentrum gott om tidsbegränsad parkering.

  Om du vill undvika att köra bil i centrum kans du parkera bilen och hoppa på en lokaslbuss: till exempel mellan Valtatie 2 och järnvägen nära Matkakeskus hittar du en stor gratis 24-timmars parkeringsplats.

  Använd parkeringsskivan på de angivna platserna.

  Parkeringsskivan används för att ställa in starttiden för parkeringen. Tiden kommer att ställas in som timme eller halvtimmen efter parkerinsstart, beroende på vilket som inträffar först. Om du t.ex. parkerar din bil på en plats kl 14:18, måste du ställa in parkeringsskivan på 14:30.

  Om parkeringen börjar kl 15:11 ska du ställa in skivan på kl 15:30.

  Du får inte ändra ankomsttiden under parkeringsskivans giltighetstid.

  Parkeringsskivan måste placeras på en synlig plats på insidan av vindrutan så att den kan läsas från utsidan. Endast en skiva får användas åt gången.

  Parkeringsskivor kan köpas från våra turistinformationer och varuhus, till exempel.

 • Med buss

  Med tåg

  • Kontrollera tidtabellerna på VR webbplats.

  Med båt

  • Reposaari gästhamn erbjuder alla nödvändiga tjänster för båtförare
  • Gästplatser i Björneborgs centrum

  Med flygplan

  • Du kan anlända till Björneborg nu från Helsingfors med flyg
  • Flyg mellan Björneborg och Helsingfors trafikerar med KarhuAero 
 • I Björneborg finns det till och med två olika tillhandahållare av elskotrar. Joe- och Swupelskotrar har placerats på centrala platser i Björneborg, vilket gör det lätt och enkelt att ta sig runt i stadens centrum. Var uppmärksam på områden där det är förbjudet att lämna skotrar.

  Båda fungerar med sina egna applikationer.

  Björneborg är också en utmärkt plats för cykling! Ta en cykel och trampa iväg till Ytterö för att tillbringa en dag på stranden. I Björneborg kan man hyra stadscyklar med Rolanbike-applikationen. De gröna stadscyklarna finns på centrala platser i Björneborgs centrum och till exempel i Yyteri.

  Du hittar instruktioner och kartor på adressen www.rolanbike.fi

 • I centrum av Björneborg erbjuder Matkahuolto avgiftsbelagd bagageförvaring. Matkahuoltos kontor ligger några kvarter från Matkakeskus, på Itsenäisyydenkatu 44, 28130 Björneborg.

  Shoppingcentret Puuvilla erbjuder också små förvaringsskåp för handbagage.

Ankomst till Yyteri

 • Bussar till Yyteri avgår från Pori Matkakeskus. Du kan köpa enkelbiljetter till bussarna i Björneborgs kollektivtrafik i Waltti Mobile-appen eller av föraren på bussen med kontaktlös betalning (med kort) eller kontanter. Du hittar mer information om kollektivtrafiken i Björneborg på pori.fi/pjl (endast finska och engelska).

  Buss 34 kör från centrum till Yyteri varje timme från morgon till midnatt. Du kan också hitta busslinjerna i linjeguiden.

  Du hittar alla busslinjer till Yyteri och Reposaari på vardagar här och på veckoslut här (pdf-tidtabeller endast på finska).

 • Nordens längsta och vackraste sandstrand hittar du i Yyteri, bara 19 kilometer från Björneborgs centrum. Björneborg nås med bil via riksvägarna 2, 8, 23 och 11.

  När du anländer till Yyteri är det lätt att lämna bilen på kort promenadavstånd från stranden. Parkeringsplatsen ligger i slutet av Yyterinsantojentie. En annan parkeringsplats finns vid Yyteri Hotel & Spa på Sipintie 1. Parkeringen nära hotellet är avgiftsbelagd. Båda parkeringsplatserna har bryggor som leder till stranden. Det finns toaletter och omklädningsrum längs gångarna.

 • Du kan också flyga till Björneborg från Helsingfors. Karhu Aero flyger två gånger om dagen från Helsingfors till Björneborg och vice versa. Boka dina biljetter på Karhu Aeros webbplats.

 • Det finns bra cykelvägar till Yyteri och i slutet av resan kan du belöna dig själv med ett dopp i vågorna.

  I Björneborg kan du hyra stadscyklar med hjälp av en mobilapp. Cykeluthyrningsställen finns på viktiga platser i Björneborgs centrum och på Ytterö. Appen Rolanbike, som du kan ladda ner till din telefon, ger dig enkel tillgång till en karta som visar hållplatserna och instruktioner om hur du använder cyklarna. Mer information finns på RolanBikes webbplats.