Saapuminen

Autolla, bussilla, junalla, veneellä tai lentäen — Poriin voi tulla monella eri tapaa.
Polkupyöriä


Autolla

Poriin ajat kätevästi valtateitä 2, 8, 23 ja 11 pitkin — ei siis muuta kuin karttaohjelma päälle ja menoksi! 

Kaikki keskustan pysäköintialueet löydät kätevästi tästä kartasta. Lisätietoja auton pysäköinnistä sekä sen hinnoista löydät Porin kaupungin sivuilta. Lisäksi esimerkiksi Sokoksella sekä IsoKarhun ja Puuvillan kauppakeskuksilla on runsaasti aikarajoitteisia kiekkopaikkoja. 

Pysäköintikiekon käyttö sen osoittamilla alueilla 

  • Pysäköintikiekkoon asetetaan pysäköinnin alkamisaika 
  • Ajaksi merkitään pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti, riippuen kumpi on aikaisempi 
  • Esimerkiksi jos parkkeeraat autosi ruutuun kello 14.18, tulee sinun asettaa pysäköintikiekko aikaan 14.30 
  • Jos taas pysäköintisi alkaa kello 15.11, tulee kiekko asettaa aikaan 15.30 
  • Merkittyä saapumisaikaa ei saa pysäköintikiekon käyttövelvollisuuden voimassaoloaikana muuttaa. 
  • Pysäköintikiekko on sijoitettava näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on ulkoapäin luettavissa. Käytössä saa olla vain yksi kiekko kerrallaan. 

Pysäköintikiekkoja voit ostaa esimerkiksi matkailuneuvonnastamme ja tavarataloista. 

 

Linja-autolla tai junalla

Oman auton sijaan Poriin pääsee kätevästi myös hyppäämällä linja-auton tai junan kyytiin. Juuri sinun aikatauluihisi sopivan bussikyydin löydät Matkahuollon sivuilta. Junien aikataulut sen sijaan näet VR:n nettisivuilta.  

Poriin saavuttuasi kuljet paikasta toiseen kätevästi Porin Linjojen paikallisbussilla. Busseihin pääset Porin kauppatorilta sekä osaan vuoroista Matkakeskukselta. Paikallisliikenteen aikataulut voi tarkistaa Porin Linjojen sivuilta. Porin Linjojen bussien aikatauluja voi seurata myös Kyyti likel -sovelluksessa. Paikallisliikenteen kertalipun voi ostaa käteisellä suoraan kuljettajalta. Kyyti Likel -sovellus mahdollistaa myös mobiililipuilla matkustamisen. Lisätietoja Porin Linjojen lipuista ja niiden hinnoista löydät täältä

Keskustassa pääsee kulkemaan Puuvillan kauppakeskuksen, Kauppatorin, Matkakeskuksen sekä Urheilukeskuksen välillä kätevästi Citylinjalla. Citylinjalla matkan hinta on vain 1€/suunta! 
 
Halutessasi voit myös vuokrata Poriin saavuttuasi auton. Autoja Porissa vuokraa esimerkiksi Avis Autovuokraamo Pori sekä Autovuokraamo Porin Citycar. Myös taksilla matka taittuu Porissa kätevästi paikasta A paikkaan B.  

Pyöräily sekä sähköpotkulaudat  

Porissa on tarjolla jopa kolme eri sähköpotkulautojen tarjoajaa. Joe-, Bird- ja Swup-merkkiset sähköpotkulaudat on sijoitettu keskeisille paikoilla Porissa ja niillä liikkuminen keskustassa on helppoa ja vaivatonta. Otathan huomioon alueet, joille lautojen jättö on kielletty.   

Sähköpotkulaudat toimivat omilla sovelluksillaan.  

Pori on oiva paikka myös pyöräilyyn! Nappaa pyörä allesi ja polje vaikka Yyterin rantapäivän viettoon. Porissa on mahdollista vuokrata kaupunkipyöriä Rolanbike-nimisellä sovelluksella. Vihreät kaupunkipyörät sijaitseva keskeisillä paikoilla Porin keskusta-alueella sekä esimerkiksi Yyterissä. Kaupunkipyörät ovat Porin katukuvassa huhti-lokakuun ainakin vuoteen 2022 asti.  

Ohjeet ja kartat löydät osoitteesta https://www.rolanbike.fi/pori/  

Yyterissä sinulla on mahdollisuus vuokrata fatbike-maastopyöriä sekä sähköisiä fatbike-maastopyöriä! Tutustu: https://seikkailupuistohuikee.fi/ 

Lentäen tai veneellä

Poriin pääsee myös helposti lentäen Helsingistä. Lentojen aikataulut löydät Karhu Aeron sivuilta, mistä voit myös ostaa lentoliput Poriin. Jos taas haluat saapua paikan päälle meriteitse veneellä matkustaen, onnistuu tämäkin mainiosti. 

Kaupungin oma vierasvenelaituri sijaitsee Etelärannassa, aivan keskustan kupeessa. Keskustan palveluiden lisäksi kävelymatkan päässä ovat myös muun muassa Kirjurinluodon puistoalue sekä Puuvillan ostoskeskus. Vierasvenelaituri on maksullinen ajalla 1.7.-15.8. Paikkavaraukset ja –maksut suoritetaan palvelupiste Porinaan. Lisäksi Kirjurinluodossa, Cafe Pori Jazzin läheisyydessä sijaitsee 24h pistäytymislaituri, joka on maksuton koko veneilykauden ajan. Lisätietoja Porin vierasvenelaitureista löydät täältä

Porin Reposaaressa palvelee täyden palvelun vierasvenesatama Marina Merilokki. Satamassa on useita vierasvenepaikkoja ja se tarjoaa veneilijöille kaikki tarvittavat palvelut aina sauna- ja suihkutiloista wc-tiloihin, jätteenlajitteluun, veteen sekä sähköön ja septitankin tyhjennykseen. Satamassa on myös kahvio, josta voi napata purtavaa niin isompaan kuin pienempäänkin nälkään sekä tankkauspiste, joka toimii yleisimmillä pankkikorteilla ympäri vuorokauden. 

Matkatavarasäilytys

Porissa keskustan alueella matkatavaroiden maksullista säilytystä tarjoaa Matkahuolto. Matkahuollon toimipiste on muutaman korttelin päässä Matkakeskuksesta, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 44, 28130 Pori. Ajantasaiset aukiolotiedot näet Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta

Kauppakeskukset Sokos ja Puuvilla tarjoavat asiakkaidensa käyttöön pienet, käsimatkatavaroille sopivat säilytyslokerikot.