Saapuminen

Autolla, bussilla, junalla, veneellä tai lentäen — Poriin voi tulla monella eri tapaa.
Polkupyöriä


Autolla

Poriin kurvaat kätevästi kaaralla valtateitä 2, 8, 23 ja 11 pitkin — ei siis  muuta kuin mapsi päälle ja menoksi! 

No mihinkäs sen auton sitten saa parkkeerattua, kun on saavuttu kohteeseen? Kaikki keskustan pysäköintialueet löydät kätevästi tästä kartasta. Lisätietoja auton pysäköinnistä sekä sen hinnoista löydät Porin kaupungin sivuilta. Lisäksi esimerkiksi Sokoksella sekä IsoKarhun ja Puuvillan kauppakeskuksilla on runsaasti aikarajoitteisia kiekkopaikkoja.  

Linja-autolla tai junalla

Oman auton sijaan Poriin pääsee kätevästi myös hyppäämällä linja-auton tai junan kyytiin. Juuri sinun aikatauluihisi sopivan bussikyydin löydät Matkahuollon sivuilta. Junien aikataulut sen sijaan näet VR:n nettisivuilta.  

Poriin saavuttuasi kuljet paikasta toiseen kätevästi Porin Linjojen paikallisbussilla. Busseihin pääset Porin kauppatorilta sekä osaan vuoroista Matkakeskukselta. Paikallisliikenteen aikataulut voi tarkistaa Porin Linjojen sivuilta. Porin Linjojen bussien aikatauluja voi seurata myös Kyyti likel -sovelluksessa. Paikallisliikenteen kertalipun voi ostaa käteisellä suoraan kuljettajalta. Kyyti Likel -sovellus mahdollistaa myös mobiililipuilla matkustamisen. Lisätietoja Porin Linjojen lipuista ja niiden hinnoista löydät täältä

Ja hei! Keskustassa pääsee kulkemaan Puuvillan kauppakeskuksen, Kauppatorin, Matkakeskuksen sekä Urheilukeskuksen välillä kätevästi Citylinjalla. Citylinjalla matkan hinta on vain 1€/suunta! 
 
Halutessasi voit myös vuokrata Poriin saavuttuasi auton. Autoja Porissa vuokraa esimerkiksi Avis Autovuokraamo Pori sekä Autovuokraamo Porin Citycar. Myös taksilla matka taittuu Porissa kätevästi paikasta A paikkaan B.  

Lentäen tai veneellä

Poriin pääsee myös helposti lentäen Helsingistä. Lentojen aikataulut löydät Karhu Aeron sivuilta, mistä voit myös ostaa lentoliput Poriin. Jos taas haluat saapua paikan päälle meriteitse veneellä matkustaen, onnistuu tämäkin mainiosti. 

Kaupungin oma vierasvenelaituri sijaitsee Etelärannassa, aivan keskustan kupeessa. Keskustan palveluiden lisäksi kävelymatkan päässä ovat myös muun muassa Kirjurinluodon puistoalue sekä Puuvillan ostoskeskus. Vierasvenelaituri on maksullinen ajalla 1.7.-15.8. Paikkavaraukset ja –maksut suoritetaan palvelupiste Porinaan. Lisäksi Kirjurinluodossa, Cafe Pori Jazzin läheisyydessä sijaitsee 24h pistäytymislaituri, joka on maksuton koko veneilykauden ajan. Lisätietoja Porin vierasvenelaitureista löydät täältä

Porin Reposaaressa palvelee täyden palvelun vierasvenesatama Marina Merilokki. Satamassa on useita vierasvenepaikkoja ja se tarjoaa veneilijöille kaikki tarvittavat palvelut aina sauna- ja suihkutiloista wc-tiloihin, jätteenlajitteluun, veteen sekä sähköön ja septitankin tyhjennykseen. Satamassa on myös kahvio, josta voi napata purtavaa niin isompaan kuin pienempäänkin nälkään sekä tankkauspiste, joka toimii yleisimmillä pankkikorteilla ympäri vuorokauden. 

Matkatavarasäilytys

Porissa keskustan alueella matkatavaroiden maksullista säilytystä tarjoaa Matkahuolto. Matkahuollon toimipiste on muutaman korttelin päässä Matkakeskuksesta, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 44, 28130 Pori. Ajantasaiset aukiolotiedot näet Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta

Kauppakeskukset Sokos ja Puuvilla tarjoavat asiakkaidensa käyttöön pienet, käsimatkatavaroille sopivat säilytyslokerikot.