Päiväretki Porin rannikolla

Lähde road tripille pitkin Porin henkeäsalpaavia saaristoreittejä ja ahmi kaikilla aisteilla Selkämeren upeita maisemia ja nähtävyyksiä. Tässä tulee valmis reittisuunnitelma, jonka hurauttaa läpi päivässä!

Yyterin linturanta

Huhtalanraitti, 28800 Pori

Kunnon hönkäisyt raitista ilmaa ennen ajomatkaa. Ehkä bongaat harvinaisen matkaajalinnun. Selkämeren rannoilla sijaitsevilla retkeilyreiteillä pääsee ihastelemaan lintujen suosimia niitty- ja lietealueita, ruovikoita sekä rantametsiä. Bongareiden ja kaikkien luonnosta kiinnostuneiden iloksi alueella on yli viisitoista luontotornia ja -lavaa, joihin on vapaa pääsy ympäri vuoden. Riitsaranlahden luontolavalle on esteetön kulku myös liikuntarajoitteisille.

Perhe lintutornissa

Yyteri

28840 Pori

Maistuisiko jäätelö vai onko jo lounaan aika? Yyteristä on kattava valikoima kahviloita ja ravintoloita huikeissa merimaisemissa. Pohjoismaiden upein hiekkaranta tarjoaa rantariemua Natura-suojelluilla dyyneillä. Halusit sitten loikoilla rannalla, kiipeillä puiden latvoissa tai pelata padelia, löytyy Yyteristä tekemistä jokaiselle. Alueella on myös yli 30 kilometriä retkeilyreittejä, joten kierrettävää riittää.

Ilmakuva Yyterin rannasta, kuvassa sateenkaari

Kallo

Kallontie, 28800 Pori

Mikäli matkassa mukana on ”se oikea”, koukkaus Kallon kautta lienee paikallaan. Aavana aukeavassa meressä ja sen silottamissa kallioissa riittää romantiikkaa – ja maistuvat maisemat sinkuillekin. Kesällä voit tiirailla ulapalle myös majakasta käsin silloin, kun se on avoinna.

Matkalla kannattaa koukata Uniluodon kautta. Puutalokortteleissa aistii viime vuosisadan alun henkeä. Suosittelemme jättämään auton parkkiin ja tutustumaan alueeseen kävellen.

Reposaari

Reposaaren maantie, 28900 Pori

Idyllinen tuhannen asukkaan Reposaari tarjoaa uljaita merinäkymiä ja puutaloidylliä. Miten olisi kierros 1930-luvulla rakennetussa linnakepuistossa? Myös norjalaistyylinen tunturikirkko on vierailun arvoinen kohde. Kesäisin Reposaareen voit tutustua Visit Porin kävelykierroksilla.

Saisiko olla tuoreita lähivesien kalaherkkuja vai ennemmin burger tai tacot? Reposaaressa nälkä ei pääse yllättämään ja vaihtoehtoja löytyy.

Puutalon torni Reposaaressa

Saaristotie

Pohjoinen satamatie, 28900 Pori

Seututie 272 kuljettaa seurueenne Oodeen, Revaskerin, Lynaskerin ja Kuuttokarin saarten kautta. Tien varrelta löytyy useampi leveä pysähtymispaikka erinomaisten lomakuvien ottamista varten.

https://www.visityyteri.fi/palvelut/reposaaren-linnakepuisto/

Ahlainen

29700 Pori

Pitkän päivän päätteeksi on hyvä pysähtyä hetkeksi rauhoittumaan – ja mikäs siihen sopivampi paikka kuin postikorttimaisen kaunis Ahlaisten kirkonkylä. Tätä valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä kelpaa ihastella vaikka jäätelö kourassa, kauniita kyläteitä pitkin tepastellen.

Meri-Porin karttakuva, jossa Yyterin alueen päiväretken reitti kuvattuna