Dagsutflykt längs Björneborgs kust

Åk på en roadtrip längs Björneborgs hisnande kustvägar och ta in det fantastiska landskapet och sevärdheterna vid Bottenhavet med alla dina sinnen. Här är en färdig resplan som du kan genomföra på en dag!

Ooviiki i Preiviiki

Koulumutka, 28600 Björneborg

Ta en ordentlig nypa frisk luft före åkturen. Kanske du får syn på någon sällsynt flyttfågel?

Langoura

Huhtalanraitti, 28800 Björneborg

Samma landskap som vid föregående plats, men från ett annat håll. Riitsaranlahti naturplattform är tillgänglig även för personer med nedsatt rörlighet.

A family walking on a hiking trail

Yyteri

Yyterinsantojentie, 28800 Björneborg

Senast nu är det dags för den första toalett- och matpausen. Du har säkert redan kollat in Yyteris café- och restaurangutbud?

Aerial view of a sandy beach

Kallo

Kallontie, 28880 Björneborg

Om ”den rätta” finns med på resan kan en sväng via Kallo vara på sin plats. Det öppna havet och dess utjämnade klippor andas romantik – och visst lämpar sig utsikten för singlar också.

Reposaari

Reposaaren maantie, 28900 Björneborg

Den idylliska Reposaari med sina tusen invånare erbjuder förtjusande havsvyer och ett brett restaurangutbud. Är du hungrig?

Skärgårdsvägen

Pohjoinen Satamatie, 28900 Björneborg

Regionalväg 272 transporterar ert följe via öarna Ådö, Rävaskär, Lönnaskär och Skutskär. Längs vägen finns flera breda rastplatser där du kan ta enastående semesterbilder.

Ahlainen

28700 Björneborg

Efter en lång dag är det bra att stanna och koppla av en stund – och det finns väl ingen bättre plats än den vykortsvackra kyrkbyn Vittisbofjärd. Härifrån är det bra att fortsätta hemåt.