Kirjurinluodon uimaranta

Virkistäytymiseen ja nautiskeluun sopiva kohde aivan Porin keskustassa koko perheelle on Kirjurinluodon uimaranta.  Uimaranta on kauniilla puistoalueella Kokemäenjoen varrella kaupungin keskustassa, vastarannalla kaunis Porin Eteläranta ja Kivi-Porin miljöö. Kirjurinluodossa on matala, hiekkapohjainen uimaranta, joka houkuttelee polskimaan ja rakentamaan hiekkalinnoja. Kirjurinluodon kioskit, kahvilat ja kesäravintola huolehtivat, että virtaa riittää koko kesäiseksi päiväksi!

Kirjurinluodon uimarannalta on komeat näkymät Porin Etelärantaan.
Kirjurinluodon uimarannalta on komeat näkymät Porin Etelärantaan., by Anssi Koskinen / Visit Pori

Kirjurinluodon nykyinen hiekkapohjainen uimaranta valmistui vuonna 1994. Uimaosuus on kesäaikaan merkitty poijuilla. Hiekkarannalla voi peseytyä ulkoilmasuihkussa. Alueella ei ole uimavalvontaa.
Uimaveden laadusta löydät ajankohtaiset tiedot Porin kaupungin sivuilta.

Uimaranta sijaitsee keskeisellä paikalla Etelärannan kauniin miljöön vastakkaisella rannalla. Uimarannalle pääsee kulkemaan keskustasta kesäaikana kävelysilta Taavia pitkin Etelärannasta,Porin Taidemuseon kohdalta sekä autoillen Rauman siltaa pitkin Karjarannasta kivenheiton päässä Taavi-sillasta.

Kirjurinluodossa riittää lisäksi nurmikenttää suuremmallekin joukolle piknik-väkeä. Alue on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosima ajanviettopaikka. Parempaa piknikmiljöötä saa hakea. 

Porin keskustan kyljessä pääsee nauttimaan Kirjurinluodon uimarannasta
Porin keskustan kyljessä pääsee nauttimaan Kirjurinluodon uimarannasta, by Anssi Koskinen / Visit Pori

Palvelut

Uimaranta-alueelta löytyvät kesäkaudella avoinna oleva kioski, wc:t, suihku- ja pukuhuoneet, lastenhoitotilat ja aurinkokennolla toimiva kännykkälatauspaikka.
Uimarannan kupeesta löydät myös pari beach volley -kenttää, joiden verkon ja pallon saat käyttöösi kahvila Viksusta. Kirjurinluodon muut palvelut eivät myöskään ole kaukana.

Kirjurinluodon uimarannassa kelpaa pulikoida
Kirjurinluodon uimarannassa kelpaa pulikoida, by Anssi Koskinen / Visit Pori