Ahlströmin ruukki

Ruukissa on tasokas hotelli ja ravintola sekä mahdollisuus kulttuurikierroksiin.

Näyttävä Noormarkun ruukki

Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista!

Tasokas hotelli tarjoaa tyylikkäät majoitustilat jopa 60 vieraalle. Noormarkun Klubin ravintolassa on viihtyisät puitteet lähi- ja villiruoan ystäville. Kesällä Klubin aurinkoinen kesäterassi houkuttelee hotellin vieraita raikkaille juomille ja herkuttelemaan esim. hirviburgerilla!

Ahlströmin ruukki on saanut kansainvälisen GreenKey -ympäristösertifikaatin. Noormarkun ruukki on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

 • Hotellin vierailla on mahdollisuus varata erilaisia kulttuurikierroksia. Ahlström Voyage- näyttely kertoo ruukin vaiheista ja Sahamuseossa voi tutustua sahalaitoksen koko elinkaareen. Villa Mairea, modernismin helmi, kiinnostaa modernin arkkitehtuurin ja Alvar Aallon tuotannon ihailijoita.

  Ruukissa on monipuoliset luontopalvelut kalastusretkistä metsästystapahtumiin. Kolin saunalla on erilaisia saunoja, mm. savu- ja puusauna sekä kylpytynnyri Noormarkunjoen rannalla.

 • Noormarkun ruukin kokoustilat ovat tyylikkäästi saneeratuissa rakennuksissa ainutlaatuisella puistoalueella. Tarjoamme viihtyisien kokoustilojen ja -välineistön lisäksi hotelli- ja ravintolapalvelut.

  Majoituspalvelut tuovat lisäarvoa kokouksiin ja helpottavat tilaisuuksien suunnittelua. Yöpyminen alueella luo yhteenkuuluvuuden tunnetta, kauniit maisemat – puutarhat, joki ja mäntymetsä – luovat rauhoittavan ilmapiirin.

  Kokoustilat

  • Noormarkun Klubi 60-100 hlöä
  • Kabinetti 22 hlöä
  • Lasiveranta 22 hlöä
  • Noormarkku Sali 40 hlöä
  • Iittala-kabinetti 6-12 hlöä
  • Karhula-kabinetti 6-12 hlöä
  • Riihimäki-kabinetti 6-12 hlöä
  • Kahvila 24 hlöä
  • Terassi 12 hlöä
  • Kolin sauna 15-25 hlöä
 • Noormarkun ruukissa järjestetään opastettuja yleisökierroksia ympäri vuoden. Kierrokset ovat varattavissa myös ryhmille.

  YLEISÖKIERROKSET

  Noormarkun ruukissa järjestetään opastettuja kulttuurikierroksia ympäri vuoden. Katso ajankohdat ja tarkempi sisältö Yleisökierrokset – Ahlströmin ruukki (ahlstrominruukki.fi).

  Kierrosten teemoina ovat esimerkiksi Sotien aika Noormarkussa ja Alvar Aallon jalanjäljillä. Opastettuja kierroksia järjestetään myös Makkarakosken sahamuseolla ja Ahlström Voyage -näyttelyssä.

  Hinnat ja lisätiedot löydät Noormarkun ruukin sivuilta Yleisökierrokset – Ahlströmin ruukki (ahlstrominruukki.fi).

  Ahlströmin ruukin yleisökierroksilla on mahdollista maksaa käynti Museokortilla.

  Kulttuurikierroksiin voi yhdistää ruokailun Noormarkun Klubilla. Kesäkaudella Cafe Voyage palvelee Ahlström Voyage-näyttelyn yhteydessä. Noormarkun ruukissa on myös viihtyisät majoitustilat.

  TILAUSKIERROKSET RYHMILLE ESIM:

  Sotien aika Noormarkussa ja Ahlströmillä

  Tammisunnuntaina 1918 syttyi sisällissota. Siitä alkoi tapahtumien ketju, jonka vaikutukset näkyivät Noormarkussa hyvin pitkään. Opastetulla kierroksella perehdytään sisällissodan tapahtumiin, niiden taustoihin ja maamme kahtia jakaneen sodan moninaisiin vaikutuksiin.

  Talvi- ja jatkosodan vuosina 1939-1944 Ahlströmin paperitehtaiden tuotanto laski viennin vaikeuduttua, mutta sotatarvikkeiden osuus tuotannosta nousi puolestaan merkittäväksi. Ahlströmin suvun perheitä oli sotavuosina hajallaan: miehiä palvelemassa isänmaata, naisia lottina ja jälkikasvua sotalapsina Ruotsissa. Kaikesta kuitenkin selvittiin.

  Opastettu kierros alkaa Ahlström Voyage -näyttelystä osoitteesta Makkarakoskentie 34.

  Hinta: 18 €/hlö
  Ryhmäkoko: min. 8 hlöä
  Kesto: n. 75 min

  Alvar Aallon jalanjäljillä Noormarkussa – Ahlströmin ja Aallon yhteistyö 1930-1950 -luvuilla

  Kulttuurikierroksen aikana tutustutaan oppaan johdolla arkkitehti Alvar Aallon ja Ahlströmin pitkäaikaiseen yhteistyöhön, joka sai alkunsa Maire ja Harry Gullichsenin sekä Aino ja Alvar Aallon ystävyydestä. Kierroksella perehdytään Aallon ja Ahlströmin yhteistyön tuloksiin useilla Ahlströmin teollisuuspaikkakunnilla sekä mielenkiintoisiin, toteutumattomiin suunnitelmiin Noormarkun ja Kauttuan ruukeissa. Villa Maireaan tällä kierroksella tutustutaan ulkopuolelta.

  Opastetun kävelykierroksen aikana on mahdollisuus tutustua myös upeaan ruukkialueeseen kokonaisuudessaan. Liikuntarajoitteisia pyydetään huomioimaan, että kierroksella liikutaan sään salliessa ulkona. ​Kohteiden välinen etäisyys n. 1 km. Näyttelytilassa on hissi.

  Hinta: 18 €/hlö
  Ryhmäkoko: min. 8 hlöä
  Kesto: n. 75 min

  KATSO KAIKKI KIERROKSET TÄSTÄ

  Ahlströmin ruukin pääkonttori ja suihkulähde pihassa
  Ahlströmin ruukin pääkonttori ja suihkulähde pihassa