Lasten Kirjurinluoto

Kirjurinluodosta löytyy puuhaa lapsille useammaksikin päiväksi ja vanhemmillakaan ei ole tylsää! Kirjurinluotoon halutaan palata koko perheen voimin yhä uudelleen ja uudelleen! Kirjurinluosta, tuttavallisemmin Kirvatsista löydät monipuoliset unelmaleikkikentät, liikennepuiston, nurmikenttää, jolla sujuvat haastavammatkin pallopelit, uimarannan, eläimiä, kesäteatterin... Tekemistä riittää, eikä luovuudella ole Kirjurinluodossa rajoja! 

Pelle Hermannin leikkimaa

Pelle Hermannin leikkipuistossa riittää vauhtia! Kuva: Visit Pori / Anssi Koskinen

Pelle Hermannin leikkipuisto

Keskustan kupeesta, keskeltä kansallista kaupunkipuistomaisemaa avautuu kaikille avoin Pelle Hermannin leikkipuisto. Supersuosittu Pelle Hermanni on kuitenkin paljon enemmän kuin leikkipuisto, oikeammin valtava, viiden jalkapallokentän kokoinen leikkimaa, jossa on tilaa leikkiä ja temmeltää.  Pelle Hermannissa telmivät niin perheen pienimmät kuin isommatkin lapset - siksi siellä on niin helppo viihtyä vaikka koko päivä! Ei ole sattumaa, että Pelle Hermannin leikkipuisto on valittu vuonna 2014 Ylen yleisöäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi. 

Seikkaile merirosvolaivassa, killuttele köysissä, leiki Tarzania liaanissa, kiipeä korkeuksiin Angry Birds -puistossa! Merirosvolaiva on puiston maamerkki ja Angry Birds -osio puiston uusin osa. Lisäksi Pelle Hermannin puistosta löytyvät muun muassa Äitiliinin mökki, vankkurit, pieni katsomo näyttämöineen, lasten kahluuallas, huvimaja ja pellepatsas vesisuihkulla.

Lue lisää...

Pelle Hermannin leikkimaassa ei aika käy pitkäksi!

Pelle Hermannin leikkipuistosta löytyy myös Angry Birds -teemainen leikkialue hurjempiin leikkeihin! Kuva: Visit Pori / Koskinen Anssi

Liikennepuisto Vinkkari

Liikennepuisto Vinkkari on mainio paikka, jossa voi ajella polkuautoilla ja polkupyörillä. Leikin lomassa opitaan liikennesääntöjä. Polkuautoja ja polkupyöriä saa lainaksi puiston yhteydessä sijaitsevalta varikolta. Ei maksa mitään, mutta on todella suosittua! Siksi ajovuorot kestävät kerrallaan puoli tuntia, vuorot vaihtuvat tasatunnein ja puolelta. Ajovuorolippu kannattaa noutaa heti Kirjurinluotoon saapuessa, ja mahdollisen odotusajan voi viettää Pelle Hermannin leikkipuistossa tai eläimiä ihaillessa.

Lue lisää...

Vinkkarissa oppii liikennesääntöjä

Vinkkarissa oppii liikennesääntöjä, kuva: Visit Pori / Anssi Koskinen

Kirjurinluodon eläimet ja linnut

Kirjurinluoto on tunnettu eläimistään, kuten kileistä, lampaista ja alpakoista, sekä linnuista. Jo yli neljäkymmentä vuotta Kirjurissa kävijöitä ovat ihastuttaneet eri lintulajit. Puiston aitauksesta asuvat kesäaikaan jaavanriikinkukko sekä tavallinen riikinkukko kokovalkoisen naaraan kanssa, kuningas- ja platinafasaaneita, erilaisia kanoja sekä kukkoja ja turkinkyyhky-pariskunta. Talviajan Kirjurinluodon linnut viettävät Porin kaupungin tiloissa Hanhiluodolla.

Koko luotojen alue mielletään lintusuistoksi. Riikinkukko on näyttävin Kirjurinluodon lintulajeista. Tarhattujen lintujen lisäksi puiston lammikoissa uiskentelee villilintuja. Muun muassa sinisorsat ovat tottuneet pesimään rauhallisessa puistossa. Kesäisin puiston nurmikolla näkeekin usein sorsaemon poikineen matkalla veteen.Kijru

Alpakka ruokailee

Kirjurinluodossa kesäaikaan voi tavata monenlaisia eläimiä, kuten vaikkapa näitä hauskoja alpakoita. Kuva: Visit Pori

Uimaranta ja nurmialueet

Kirjurinluodossa on matala, hiekkapohjainen uimaranta, joka houkuttelee polskimaan ja rakentamaan hiekkalinnoja. Kirvatsin ranta on verraton paikka viettää piknikkiä, pelailla rantalentistä ja nauttia auringosta. Kirjurinluodon kioskit, kahvilat ja kesäravintola huolehtivat, että virtaa riittää koko kesäiseksi päiväksi!

Palveluina uimaranta-alueelta löytyvät kesäkaudella kioskirakennus, wc:t, suihku- ja pukuhuoneet, lastenhoitotilat ja aurinkokennolla toimiva kännykkälatauspaikka. Ranta-alueella on rantalentopallokenttä, jonka verkon ja pallon saat käyttöösi kahvila Viksusta.

Nurmialueilla on reippaasti tilaa erilaisille peleille ja leikeille ja parempaa piknikmiljöötä saa hakea. Rannan yhteydestä eväiden nauttimiseksi löytyy pöytiä, jos viltin murustaminen ei houkuttele. Kirjurinluodosta löytyy myös kaikkien käytössä oleva grillipaikka.

Lue lisää...

Kirjurinludon uimaranta tarjoaa virkistystä kaupungin ytimessä

Kirjurinluodon uimarannalla voi pulahtaa veteen kaupunkimaisemissa. Kuva: Visit Pori / Anssi Koskinen


Luontoreittejä ja tapahtumia

Kirjurinluodosta löytyy luonto- ja ulkoilureittejä myös perheen pienempien makuun. Esimerkiksi Polsanluodon lenkki on pituudeltaan vain 0,7 km ja matkalla on kesäisin myös kapulalossi joenhaaran ylitykseen! Kävelyreiteistä löydät myös lapsille sopivan mittaisia matkoja, joiden varrelta löytyy paljon ihmeteltävää kauniista luonnosta.

Kirjurinluodossa järjestetään paljon tapahtumia myös lapsille. Kirjurinluodon kesäteatterissa on tarjolla myös lapsille sopivaa ohjelmistoa. Kirjurinluodon tapahtumia voit selata mm. Porin tapahtumakalenterista.

Kahvilat ja muut palvelut

Kirjurinluodon Kesäravintola palvelee kesäsesongin aikaan Kirjurinluodon uimarannan liepeillä. Uimarannalta löydät myös Taavi-kioskin, joka tarjoaa virvokkeita ja pientä syötävää.
Kahvila Viksu puolestaan palvelee jätskikioskeineen Pelle Hermannin leikkipuistossa eläinaitausten vieressä.

Kirjurinluodon Liikunta-Arena tarjoaa maksullisia sisä- ja ulkoliikuntapalveluita ympärivuotisesti. Liikunta-Arenalla voit temppuilla, leikkiä ja liikkua - hupia myös sadesäällä. Liikunta-Arenalla on myös kahvila, sekä minigolfradat sisällä ja ulkona. Kirjurinluodon minigolfalue on ulkoalueena Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva pienoisgolfpaikka.

Lapsiperheiden suosikit Porissa

Porissa lapsiperheille löytyy myös tekemistä ympäri vuoden Kirjurinluodon ulkopuoletakin! Katso tästä vinkit tekemiseen ympäri kaupunkia.

Seikkailupuisto Huikee

Seikkailupuisto Huikee

Seikkailupuisto Huikee sijaitsee Pohjois-Euroopan upeimman hiekkarannan välittömässä läheisyydessä Yyterissä....
Ultra Action Park

Ultra Action Park

Ultra Action Park on Porin Puuvillassa sijaitseva koko perheen sisäaktiviteettipuisto monilla ennennäkemättömillä...
Koivuniemen Herra lehmän nenäpäivä

Koivuniemen Herran MuuMaa

Kesäpäivässä lehmän lypsy ja munien keruu? Talonpojan pihassa kavereita ”röhkivästä siasta silkkiseen chinchillaan...
Reposaaren linnakepuisto

Reposaaren linnakepuisto

Reposaaren linnakepuisto on Porin Reposaaressa sijaitseva 1930-luvulla rakennettu rannikkopuolustusjärjestelmä....
Vinkkarissa oppii liikennesääntöjä

Liikennepuisto Vinkkari

Liikennepuisto Vinkkari on kesäisen Kirjurinluodon lasten ykköskohde!
Luontotalo Arkki

Luontotalo Arkki

Satakunnan Museon luonnontieteellinen museo toimii vanhassa Porin puhelinlaitoksessa Porin keskustassa. Luontotalo...
Porin keskustan uimahalli

Porin keskustan uimahalli

Kylpylähenkinen uimahalli, jossa seitsemän erilaista allasta kuten 50 m uintiallas, poreallas, tenava-allas,...
Satakunnan Museo

Satakunnan Museo

Porin keskustassa sijaiteva Satakunnan Museo on Vuoden museo 2019 -tittelillä palkittu historiallinen museo, jonka...
Porin lastenkulttuurikeskus vauvojen värikylpy

Porin lastenkulttuurikeskus

Tarjoamme työpajoja ja tapahtumia lapsille, nuorille, perheille, isille, äideille ja isovanhemmille....
Meri-Porin uimahalli

Meri-Porin uimahalli

Aukioloajat:3.9.2019-29.4.2020:ma suljettuti ja to klo 6.00-20.00ke klo 10.00-20.00 (iso allas suljetaan klo 19.00...
Maauimala

Porin maauimala

Maauimalan talviuinti (lasten allas) 30.9.2019 - 8.4.2020ma, ke, pe 15-20la - su suljettu Maauimala suljettu 9.4...