Hanhipuisto

Hanhipuisto on hyvin Satakunnassa menestyvien puu-, pensas- ja kukkakasvien esittelypuisto, josta löytyy harvinaisempiakin kasvilajeja ja -lajikkeita.

 

Hanhipuiston puutarhaa

Hanhipuisto sijaitsee Hanhiluodolla, vain yhden kilometrin etäisyydellä kaupungin ydinkeskustasta, ympäristöltään arvokkaalla Kokemäenjoen suistoalueella. Se on myös osa kansallista kaupunkipuistoa.

Hanhipuiston rakentaminen aloitettiin vuonna 1988 vanhalle ruoppausmaan sijoituspaikalle. Suurilla maastonmuotoilutöillä on imuruoppausjätteiden selkeyttämisaltaista rakennettu puisto, jossa myös maanpinnan korkeuseroilla korostetaan esiteltävää kasvillisuutta. Hanhipuiston kokonaispinta-ala on noin 16 hehtaaria, joista puistomaisesti on rakennettu 8,9 hehtaaria.

Hanhipuisto on ihana paikka rentoutua.

Polsanluoto

Hanhipuiston vieressä Kokemäenjokisuistossa on luonnontilainen Polsanluoto.

Polsanluotoon rakennettiin ensimmäisen kerran luontopolku pitkospuista 1990-luvun alussa. Vuonna 2017 luontopolun pitkospuut peruskorjattiin täysin. Uoman ylitystä varten yläjuoksulle tehtiin silta ja alajuoksulle kapulalossi.

Vuonna 2017 Polsanluoto nimettiin ensimmäisenä Porin Mielipuistoksi, paikaksi jonne tuleminen tuo hyvää mieltä. Nimeämisen taustalla oli Satakunnan Mielenterveysseura. Seurasta muistutetaan, että lyhytkin kävely metsässä on parempi kuin tunti terapiaa. Siksi on Porin kannalta erittäin arvokasta, että luonnontilainen rauhoittumispaikka löytyy läheltä keskustaa.

Luonnontilainen Polsanluoto virkistää mieltä aivan keskustan kupeessa!