Satakunnan Museo

Kiehtova kurkistus paikalliseen historiaan vuosituhansien varrelta.   

Satakunnan Museo on kulttuurihistoriallinen museo, jonka näyttelyt tutustuttavat paikalliseen historiaan, ilmiöihin ja elämään esihistoriasta nykypäivään. Museo sijaitsee historiallisen Kivi-Porin tuntumassa Kokemäenjoen rannalla. Museon kahvilasta avautuu näyttävät näkymät kohti jokimaisemaa.  

Satakunnan Museo on koko perheen kohde, josta löytyy nähtävää, tutkittavaa ja tekemistä kaikenikäisille vierailijoille! Perusnäyttely Elon merkkejä vie matkalle historiaan vuosituhansien varrelle. Vaihtuvat näyttelyt tutustuttavat kävijöitä uusiin ja mielenkiintoisiin aiheisiin sekä paikallisen historian ilmiöihin. Museossa pääsee kurkistamaan eri aikakausien koteihin, tutkimaan Porin kaupunkikuvan muutoksia, ihastelemaan pukumuotia rautakaudelta 1900-luvulle asti, leikkimään kauppaa, huristelemaan pikkuautoilla pitkin Porin katuja ja jopa kyntämään peltoa hevosen kanssa – ainakin melkein! 

Satakunnan Museo toimii kaupungin virallisena matkailun infopisteenä.

 • Pääsiäisen jälkeen tiistaina 2.4. museo avautuu jälleen yleisölle.

  Ma suljettu
  Ti–su klo 11–18
  Ke klo 11–20

  Poikkeusaukioloajat löydät täältä

 • Opastukset 

  Satakunnan Museosta voi varata opastuksen perusnäyttelyyn ja vaihtuviin näyttelyihin. Lisäksi valikoimassa useita eri teemaopastuksia. Opastukset varataan etukäteen.

  Kahvila 

  Poikkea kahville ja herkuttelemaan sekä nauttimaan kauniista jokinäkymistä! Arkisin tarjolla myös lounasta. Museo Café on avoinna museon aukioloaikoina.

  Museokauppa 

  Museokaupan valikoimasta löydät pieniä muistoja, laadukasta käsityötä, syventävää kirjallisuutta ja Pori-tuotteita. Museokauppa palvelee aulan yhteydessä.

  Tekemistä lapsiperheille 

  Lapset ja nuoret on huomioitu museossa useilla kokoontumis- ja leikkipaikoilla. Näyttelytiloissa pääsee esimerkiksi itse kokeilemaan kaupankäynnin tunnelmaa, ajeluttamaan pikkuautoja ja viemään lehmiä laitumelle sekä kokeilemaan vanhoja työkaluja.

  Seikkailupeli 

  Seikkailupelissä ryhdytään salapoliiseiksi ja selvitetään museossa tapahtuneita arvaamattomia tapahtumia. Seikkailupeli sopii niin lapsille ja nuorille, perheille ja kaveriporukoille.  

  Matkailuinfopiste

  Satakunnan Museo toimii Visit Porin ohella matkailun infopisteenä. Museosta saa sekä matkailuneuvontaa että Porin brändituotteita.

 • PORIA JA PORILAISIA – KAUPUNKIHISTORIAA VAIKKA MUKAVASTI KOTISOHVALLA LOIKOILLEN 

  Kaupunkiin voi tutustua myös mobiilioppaan kanssa ulkona reippaillen tai mukavasti kotisohvalla loikoillen! Oppaat toimivat myös tavallisella tietokoneella. 

   

  JAZZIN KAIKUJA PORISSA 

  Porin Jazzin entisiä ja nykyisiä keikkapaikkoja esittelevän mobiilisovelluksen avulla voit etsiä paikkoja kartalta ja kuunnella ihmisten niistä kertomia muistoja. Jazzin kaikuja -mobiilisovellus   

  LEMPI JA JUHO 

  Lähde Lempi Amandan ja Juho Henrikin kanssa Satakuntaan vuosina 1917–1918. Sovellus kertoo punaisten ja valkoisten yhteenotoista sekä ihmisten arjesta kahden kuvitteellisen hahmon silmin. Lempi ja Juho -mobiilisovellus  

   KIERROS PORIN TEOLLISUUSMAISEMASSA 

  Lähde tutustumaan Porin teollisuusmaisemaan ja teollisuuteen liittyviin kohteisiin. Reitin voi hyvin kiertää kävellen. Kierros Porin teollisuusmaisemassa -mobiilisovellus  

  POLKUJA PORISSA 

  Satakunnan Museon ystävät ry:n Rakkaudella porilaisille –hankerahan turvin koottu reitistö Porin kiinnostavista, mutta ehkä vähän vähemmän tunnetuista paikoista. Polkuja Poriin koostuu paikallishistoriasta, Satakunnan Museon arkistokuvista ja nykyajan tallentamisesta. Astele kierrokselle tästä. 

  ELON MERKKEJÄ 

  Satakunnassa on eletty, asuttu, syöty, tehty töitä, juhlittu ja koettu kovia vuosituhansien ajan. Mitä siitä on jäänyt jäljelle? – Elon merkkejä! Tutustu museon perusnäyttelyyn mobiilisovelluksella. 

 • Tervetuloa juhlimaan tai pitämään kokouksia Satakunnan Museoon! Vuokrattavina tiloina ovat Neuvotteluhuone, Kahvila, Kamari ja Taavi-lava.