Satakunta Museum

En fascinerande inblick i den lokala historien genom årtusendena.

Satakunta Museum är ett kulturhistoriskt museum med utställningar på tre våningar som utforskar lokal historia, fenomen och liv från förhistoria till nutid. Museet ligger nära den historiska staden Kivi-Pori, vid stranden av floden Kokemäenjoki. Från museets café har man en fantastisk utsikt över älvlandskapet.

Satakunta Museum är ett familjeutflyktsmål med saker att se, göra och utforska för besökare i alla åldrar! Du kan titta in i hem från olika tidsepoker, utforska förändringarna i Björneborgs stadslandskap, beundra kostymer från järnåldern till 1900-talet, leka affär, köra små bilar genom Björneborgs gator och till och med plöja ett fält med en häst – eller nästan!

Björneborgs museitjänster har tilldelats Ekokompass-certifikatet i maj 2024.

 • Stängt på måndagar

  Tis-sön 11-18

  onsdag 11-20

  Under sommarperioden 26.6.-31.7.2023 öppet även måndagar 11-17

 • Guidade turer

  På Satakunta Museum kan du boka en guidad visning av huvudutställningen och tillfälliga utställningar. Det finns också ett antal guidade turer med olika teman. Guidningarna bokas i förväg.

  Kafé

  Stanna till för en kaffe, en godbit och en vacker utsikt över floden! På vardagar serveras även lunch. Museicaféet är öppet under museets öppettider.

  Museets butik

  I museibutiken hittar du små souvenirer, kvalitetshantverk, fördjupande litteratur och Björneborgsprodukter. Museibutiken finns i lobbyn.