Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Tiedon aarreaitta vanhojen talojen ystäville. 

Rakennuskulttuuritalo Toivo on vanhojen talojen erityispiirteitä vaaliva korjausrakentamiskeskus. Idyllinen pihapiiri pitää sisällään kiireettömän tunnelman, korjausneuvontaa ja entisajan porilaiskodin Korsmanin talon. Pihapiirissä järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia förskottijuhannuksesta joulutoriin. Kesäaikaan ja tapahtumapäivinä avoinna olevassa Korsmanin talossa 1950-lukulainen porilaiskoti herää eloon kahden kamarin ja keittiön asuntona.  

Toivo ei ole perinteinen museo vaan kaikkeen saa koskea. Toivosta löytyy lisäksi pieni vanhojen rakennusten korjaustarvikemyymälä. Rakennuskulttuuritalo Toivoon ja Korsmanin taloon on vapaa pääsy. 

Porin museopalveluille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti toukokuussa 2024.

 • Rakennuskulttuuritalo Toivo 

  ti–to 12–17 

  Korsmanin Talo 

  Avoinna tapahtumapäivinä ja kesällä 20.5.–24.9.2023 ti–to 12–17 

  Kesäaikana 26.6.–30.7.2023 Toivo ja Korsmanin talo avoinna myös perjantaisin 12–17.  

  Poikkeusaukioloajat löydät täältä 

 • Toivon rakennustarvikemyymälä

  Toivossa on pieni perinteiseen rakentamiseen sopivien rakennustarvikkeiden myymälä. Varastosta löytyy mm. pellavarivettä, ikkunaliimapaperia, pinkopahvia asennustarvikkeineen, heloja, valokytkimiä, kangaspäällysteistä sähköjohtoa, öljymaalia, vernissaa, boordinauhoja ja pigmenttejä.

  Opastukset

  Opastetulla kierroksella pääset tutustumaan Toivoon ja Korsmanin taloon. Opastukset varataan etukäteen.

  Lasten työpajat

  Lasten nonstop-kesätyöpajat tiistaisin ja torstaisin juhannusviikolta heinäkuun loppuun Toivon pihapiirissä. Työpajoissa pääsee kokeilemaan erilaisia tekniikoita vanhan ajan tunnelmissa. Osa pajoista on maksuttomia, osassa tarvikemaksu. Katso koko ohjelma.

 • Toivon pihapiirin tiloja on mahdollista varata myös kokous- ja juhlakäyttöön. Vuokrattavia tiloja ovat Korsmanin talo ja Piharivi.