Porin taidemuseo

Nykytaiteen museo vahvalla taustalla.

Porin taidemuseo on nykytaiteen museo historiallisessa pakkahuonerakennuksessa jokirantamaisemassa. Taidemuseon näyttelyt tuovat esille kansainvälisen ja kotimaisen taiteen ilmiöitä ja puhuttelevia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Korkeatasoisista näyttelyistään tunnettu taidemuseo on perustettu vuonna 1981. Taidemuseon peruskokoelmana on Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma.

HUOM! Museorakennus suljettu peruskorjauksen johdosta syksyyn 2024 saakka. Näyttelytoimintaa muualla kaupungissa sekä virtuaalinäyttelyssä.

 • Museokaupasta löytyy laadukkaita tuotteita ja vastuullisia valintoja kaikenikäisille niin lahjaksi kuin omaksi iloksi. Syvenny taiteeseen kirjojen kautta tai anna tilaa omalle luovuudellesi taidevälineiden avulla. Ihastu kotimaisesta muotoilusta ja yllätä ystäväsi. Aineettomina tuotteina Porin taidemuseo tarjoaa lahjakortteja työpajoihin ja opastuksiin. Museokauppaan on vapaa pääsy ja se palvelee myös verkossa.

 • Porin taidemuseo on perustettu vuonna 1981 professori Maire Gullichsenin aloitteesta ja taidemuseo hallinnoi Maire Gullichsenin nimeä kantavan taidesäätiön suomalaisen taiteen kokoelmaa. Taidesäätiön kokoelma ei ole pysyvästi esillä.

 • Taidemuseo on suljettu peruskorjauksen vuoksi 1.1.2023 lähtien. Taidemuseo avataan jälleen yleisölle kesällä 2024.

  Tiistaista sunnuntaihin 11-18

  Keskiviikkoisin 11-20, jolloin vapaa sisäänpääsy klo 18-20. Maksuton opastettu kierros keskiviikkoisin klo 18.

  Maanantaisin suljettu

  Juhlapyhät ja näyttelyvaihto voivat tuoda poikkeuksia aukioloaikoihin.