Porin Taidemuseo

Rohkea ja kokeilunhaluinen nykytaiteen museo!

Porin taidemuseo toimii historiallisessa vuonna 1860 valmistuneessa pakka- ja vaakahuoneessa Kokemäenjoen rannalla. Taidemuseo on tunnettu korkeatasoisista vaihtuvista nykytaiteen näyttelyistään. Näyttelyt esittelevät kansainvälisen ja kotimaisen taiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja nostavat esiin puhuttelevia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Yleisöohjelmassa on paljon tapahtumia kaikenikäisille.

Toistaiseksi eli vuodenvaihteeseen 2022-2023 asti näyttelyt ovat esillä taidemuseon aulan yhteydessä olevissa pienemmissä näyttelytiloissa. Taidemuseon suuremmat näyttelytilat Halli ja Siipi ovat poissa käytöstä tulevan remontin johdosta.

Taidemuseorakennus peruskorjataan vuosien 2023–2024 aikana, jolloin taidemuseo on suljettu yleisöltä. Remontin jälkeen taidemuseo avataan yleisölle kesällä 2024.

 • Museokaupasta löytyy laadukkaita tuotteita ja vastuullisia valintoja kaikenikäisille niin lahjaksi kuin omaksi iloksi. Syvenny taiteeseen kirjojen kautta tai anna tilaa omalle luovuudellesi taidevälineiden avulla. Ihastu kotimaisesta muotoilusta ja yllätä ystäväsi. Aineettomina tuotteina Porin taidemuseo tarjoaa lahjakortteja työpajoihin ja opastuksiin. Museokauppaan on vapaa pääsy ja se palvelee myös verkossa.

 • Porin taidemuseo on perustettu vuonna 1981 professori Maire Gullichsenin aloitteesta ja taidemuseo hallinnoi Maire Gullichsenin nimeä kantavan taidesäätiön suomalaisen taiteen kokoelmaa. Taidesäätiön kokoelma ei ole pysyvästi esillä.

 • Taidemuseo on suljettu peruskorjauksen vuoksi 1.1.2023 lähtien. Taidemuseo avataan jälleen yleisölle kesällä 2024.

  Tiistaista sunnuntaihin 11-18

  Keskiviikkoisin 11-20, jolloin vapaa sisäänpääsy klo 18-20. Maksuton opastettu kierros keskiviikkoisin klo 18.

  Maanantaisin suljettu

  Juhlapyhät ja näyttelyvaihto voivat tuoda poikkeuksia aukioloaikoihin.

Yhteystiedot

 • Käyntiosoite: Eteläranta
 • Postiosoite: 28100 Pori