Björneborgs Konstmuseum

Museet för samtida konst grundades 1981 kring Maire Gullichsen-samlingen!

Museet har utställningslokaler i anslutning till lobbyn. De övriga lokalerna är tillfälligt ur bruk på grund av en brand.

Den mångsidiga workshopverksamheten och samarbetet med skolor och småbarnspedagogiken fortsätter. Föreläsningssalen är också i bruk och museibutiken betjänar under museets öppettider.

Museibyggnaden är stängd på grund av renoveringar och öppnar för allmänheten i januari 2025. Kontrollera andra aktuella utställningar och evenemang här.

  • Björneborgs konstmuseum, som ligger vid Kumo älvstrand nära Björneborgs centrum i Eteläranta, är ett museum för samtida konst som grundades 1981 kring professor Maire Gullichsens samling och som presenterar de senaste strömningarna inom finländsk och internationell konst. Konstruktivism, Fluxus och trender inom jordkonst och konceptuell konst har banat väg för studier av nya fenomen. De samlingar och arkiv som förvaltas av museet som verkar som Satakunta regionkonstmuseum fokuserar på modernism och nyare konst. Den pedagogiska verksamheten betjänar kunder i alla åldrar och hjälper till att hitta sätt att närma sig konst och visuell kultur.

    Museibutiken betjänar konstälskare och proffs. Urvalet av konstlitteratur med anknytning till utställningar och samlingar omfattar publikationer från internationella museer och konstnärer, konsttidskrifter och konstteoretisk litteratur. Museets egen utställnings- och forskningspublikationsserie behandlar konstfenomen från modernism till samtidskonst. I museibutiken hittar du också presentartiklar, kort och accessoarer enligt utställningsteman, samt högkvalitativa konsttillbehör. Museibutiken ligger i konstmuseets lobby och är öppen under museets öppettider. Man kan besöka butiken också utan inträdesbiljett.

    Gratis Wi-Fi och parkering. Husdjur tillåtna.

  • Museibyggnaden är stängd på grund av renoveringar och öppnar för allmänheten i januari 2025.