Porin Metsä

Porin metsä on lukuisten polkujen halkoma ulkoilu- ja virkistysalue Porin keskustan tuntumassa.

Matkaa ydinkeskustaan on vain muutama kilometri. Porin metsällä on merkittävä rooli kaupunkilaisten lähivirkistysalueena ja se on tärkeä osa Porin kansallista kaupunkipuistoa, joka perustettiin vuonna 2002.

Porin metsässä on lukuisia polkuja ja reittejä, joissa paikalliset ulkoilevat. Metsä on myös urheiluseurojen suosittu harjoittelupaikka. Maastossa opastettuja reittejä on kuntolenkeistä (1-5 km), veteraanilenkkiin (3,9 km) ja maastolenkkiin (7 km). Katinkurun ulkoilutie taitaa olla Porin metsän suosituin reitti (3 km suuntaansa). Parkkipaikka on osoitteessa Metsämiehenkatu 21.

Lisäksi Porin metsästä löytyy Mestareiden portaat, jotka mahdollistavat monipuolisten porrastreenien tekemisen.

Laajuudeltaan noin 300 hehtaarin metsäalue on käytössä ympäri vuoden ja sen läheisyydessä sijaitsee monipuolinen liikuntapalveluiden alue, jota kutsutaan urheilukeskukseksi.

Porin metsällä on ulkoilun ja kuntoilun ohella paljon muitakin arvoja. Isomäki ja sitä kiertävä ulkoilupolkujen verkosto sekä maauimalan ympäristö muodostavat professori Yrjö Lindegrenin yleissuunnitelmassa vuonna 1950 esitetyn kansanpuistoalueen, jolla on myös arkkitehtuuri- ja kaavahistoriallista merkitystä. Porin metsä on myös rentoutumispaikka, joka tarjoaa kävijöilleen vuodenaikojen mukaan vaihtuvia luontoelämyksiä. Lisäksi alue on luontoarvoiltaan tunnustettu.