Kauppakeskus Puuvilla

Tehtaasta palkituksi kauppakeskukseksi.

Porin Puuvillatehdas perustettiin 1898 ja alue toi lähes sadan vuoden ajan toimeentulon 3000 kaupunkilaiselle.  Vuonna 1981 laajasti uutisoitu Puuvillatehtaan palo tuntui kuitenkin yhtäkkisesti sinetöivän koko alueen kohtalon.

Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan sinnikkään kehitystyön tuloksena 30.10.2014 vietettiin uuden kauppakeskus Puuvillan avajaisia. Puuvillatehtaan alueen nousukausi oli näin virallisesti alkanut!

Nykyään vanha puuvillatehdas on kokonainen kaupunkikortteli, joka tarjoaa upean toimintaympäristön niin Puuvillan kauppakeskuksen myymälöille kuin eri alojen yrityksille, koulutusorganisaatioille ja julkisen sektorin palveluyksiköillekin.

Kokemäenjoen maisema, klassinen teollisuusarkkitehtuuri ja ympäristömyötäinen infrastruktuuri tekevät Puuvillasta  ainutlaatuisen kokonaisuuden. Puuvillatehtaan alue on edelleen tänä päivänä kiinteä osa satakuntalaisten päivittäistä elämää, tarjoten alueellaan toimentulon usealle tuhannelle työntekijälle.

Puuvillan kauppakeskus on toimintansa aikana palkittu useasti ja palkintohyllyltä löytyy Porilainen Maineteko, Vuoden kauppakeskusteko sekä Suomen parhaan kauppakeskuksen titteli.

Kauppakeskus on myymälöidensä lisäksi myös kiinnostava paikka erilaisille tapahtumille ja tempauksille. Puuvillan Areena kauppakeskuksen sydämessä kerää ympärilleen jopa 3000 katsojaa. Puuvillassa riittääkin ihmisiä, iloa ja ihmeteltävää:  Areenan lavalla on nähty niin tasavallan presidentti kuin huippuartistejakin, lasten suosikkeja ja tubetähtiä, lentokoneita ja stuntesityksiä!  
Puuvillan Areena toimii tulevanakin kesänä yhtenä Suomi Areenan keskustelutilaisuuksien päälavoista.

Puuvilla on myös energialtaan hiilineutraali kauppakeskus.  Kiinteistö saa yli 90% tarvitsemastaan lämpö- ja jäähdytysenergiasta maaperästä ja hukkalämpövirroista ja käytössä on laaja aurinkosähköjärjestelmä.