Kallo

Kallossa voi kokea reippaiden surffaussäiden lisäksi mahtavia syysmyrskyjä ja ripauksen romantiikkaa.

 

Koe meren rauha ja voima

Suomen kovimmat surffaajat tuntevat Yyterin ja Mäntyluodon peuhukkaat pauhut. Mäntyluodossa voi kokea reippaiden surffaussäiden lisäksi mahtavia syysmyrskyjä ja ripauksen merimies-romantiikkaa. Alueen puutalokortteleissa aistii viime vuosisadan alun henkeä. Mäntyluoto on myös yksi Porin ulkosatamista ja sijaitsee noin 20 kilometrin päässä keskustasta.

Kallon majakkaan on mahdollista päästä tutustumaan. Tietoja aukiolosta voit saada BSF:n fb-sivultabsf.fi tai tiedustelemalla BSF:n sihteeriltä, Mari Karttunen-Sävelältä, 044 733 6336, sihteeri@bsf.fi.

Mäntyluodosta pengertietä pitkin pääset kauniille Kallon kallioluodolle, jossa voit siemailla omat eväskaffet upeissa merimaisemissa. Kallon satamamajakka ja sen kalliorannat ovat suosittuja retkikohteita. Kallossa toimivat mm. Porin merivartiosto ja luotsiasema. Saaren purjehdusseura, Segelföreningen i Björneborg BSF, on maamme vanhin yhtäjaksoisesti toiminut urheiluseura.

Mäntyluodossa on mahtava koiraranta, joka on n. 450 metrin pituinen alue. Täällä koiria saa pitää vapaana, mutta ne pitävät olla omistajan hallinnassa.

Tiesitkö tätä: Uniluodon kylä Mäntyluodossa on pääosin 1800-luvulla rakennettua puutalomiljöötä.

Suosittelemme tutustumaan alueisiin jalan ja toivomme kävijöitä kunnioittamaan alueen uniikkeja luontoarvoja, eläimistöä ja paikallisten asukkaiden yksityisyyttä.