Kallo

I Kallo kan man förutom friskt surfingväder även uppleva mäktiga höststormar och en gnutta romantik.


VID VÄGENS SLUT – BÖRJAR DRÖMMARNA

De tuffaste surfarna i Finland känner till de stora vågorna i Yyteri och Mäntyluoto. I Mäntyluoto kan man förutom friskt surfingväder även uppleva mäktiga höststormar och en gnutta sjömansromantik. I trähuskvarteren i området kan man förnimma andan från början av förra seklet. Mäntyluoto är också en av Björneborgs uthamnar och den ligger cirka 20 kilometer från stadens centrum.

Från Mäntyluoto kan du ta vallvägen till den vackra kobben Kallo, där du kan dricka kaffe ur din termos i det magnifika havslandskapet. Hamnfyren i Kallo och dess klippstränder är populära turistmål. I Kallo finns bland annat Björneborgs sjöbevakningssektion och en lotsstation. Saaren purjehdusseura, Segelföreningen i Björneborg BSF, är Finlands äldsta kontinuerligt verksamma idrottsförening.

I Mäntyluoto finns en fin hundstrand som är ett cirka 450 meter långt område. Här kan hundar hållas fria, men de måste vara under ägarens kontroll.

Visste du det här: Byn Uniluoto i Mäntyluoto är i huvudsak en trähusmiljö som har byggts på 1800-talet.

Vi rekommenderar att man utforskar områdena till fots och uppmanar besökare att respektera områdets unika naturvärden, djurlivet och lokalbefolkningens integritet.

Contact information

  • Post address: 28880 Pori