Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark

Koe erämaisten soiden rauha ja mystiikka. Löydä muinaisten geologisten tapahtumien jäljet.

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan rajaseuduilla, yhdeksän kunnan alueella, kokoaa yhteen alueen kansainvälisesti merkittävän geologisen perinnön, arvokkaan luonnon, paikallisen kulttuurin erityispiirteet sekä houkuttelevimmat matkailupalvelut.

Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot, Hämeenkangas, Haapakeidas ja muut upeat kohteet esittelevät Geoparkin ainutlaatuista luontoa ja geologista tarinaa. Muinainen vuoristo on kahden miljardin vuoden aikana muuttunut soiden, metsien, jokilaaksojen ja harjujen rytmittämäksi maisemaksi, jossa viehättävät maalaiskylät, kirkot, kivisillat ja vanhat rakennukset edustavat erityistä paikallishistoriaa ja kulttuuria.

Retkeilijöille ja luonnossa liikkujille on monipuolisesti reittejä mäntykankaista mystisiin suoerämaihin. Pääset läheltä tutustumaan Geoparkin luonnon ihmeisiin vaikkapa patikoiden tai pyöräillen, suksilla, lumikengillä ja kanootillakin sekä pulahtamaan kirkkaisiin järviin ja eksoottisiin suolampiin. Nauti puhtaista raaka-aineista valmistetut elämykselliset herkut alueen ravintoloissa ja kahviloissa tai osta valmiit retkieväät mukaan.

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark kuuluu UNESCO Global Geoparks -verkostoon lähes 170 muun Geoparkin kanssa ympäri maailmaa. Geopark sijaitsee Porista koilliseen noin tunnin automatkan päässä.

Osta oma elämyksesi: https://lhgeopark.johku.com/fi_FI.