Eteläranta

Elävä, värikäs ja tunnelmallinen kaupungin olohuone! Kaunis, ympärivuotiseen käyttöön soveltuva Eteläranta sijaitsee Porin kaupungin keskustassa kolmen korttelin päässä Kauppatorista. Etelärannan vieressä virtaa Kokemäenjoki.

Etelärannan alue on yhdistelmä kaikille vapaata kaupunkitilaa ja tapahtuma-alueita. Kokonaisuutena alue (2800 m²) soveltuu parhaiten vapaan yleisövirran tapahtumien, kuten erilaisten torien ja näyttelyiden, sekä kertayleisömäärältään maksimissaan 2000 osallistujan tapahtumien järjestämiseen.

Porin Etelärannasta löytyy kolme erillistä tapahtuma-aluetta, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet monenlaisten tapahtumien ja kokoontumisten järjestämiseen upeassa jokirantamiljöössä. Alueet kantavat nimiä: Tapahtuma-aukio, Rantamakasiinin aukio ja Taideaukio.

Tapahtuma-alueiden esittelyt

 • Etelärannan itäpäädystä (keskustan suunnasta katsottuna), Porinsillan kupeesta, alkaa tapahtuma-aukio. Alue tarjoaa uudistetun perusinfran vapaan yleisövirran tapahtumille sekä pienille ja keskisuurille rajatuille tapahtumille. Alueella on muun muassa tapahtuma- ja toritoimintaa varten rakennettu maakaivot, joista saadaan helposti sähköä, vettä ja viemäröintiä.

  Porin Etelärannan toinen pääty aurinkoisena päivänä kuvattuna.
 • Etelärannan keskivaiheilla sijaitsee Rantamakasiinin aukio. Tapahtuma-aukion ja Rantamakasiinin aukion välissä on ravintolakäytössä oleva makasiinirakennus ja terassi. Rantamakasiinin aukio rajautuu joen puolelta kävelijöiden käytössä olevaan alatasanteeseen. Rantamakasiinin alueelta alatasannetta ei ole aidattu, vaan siitä avautuu suoraan Kokemäenjoki. Alatasannetta pitkin kuljetaan Etelärannan
  vuokravenelaitureille.

  Havainneilmakuva Porin Etelärannan Rantamakasiinin aukiosta.
 • Huom! Taideaukion vuokraaminen tapahtumakäyttöön ei ole vielä mahdollista. Alueen tapahtumakäyttöä pilotoidaan kesällä 2024, ja käyttöohjeita tarkennetaan myöhemmin.

  Taideaukio sijaitsee Etelärannan läntisessä laidassa, Porin taidemuseon
  edustalla. Se on tarkoitettu erilaisten pienimuotoisten kokoontumisten sekä
  vaihtuvien ulkonäyttelyiden ja monimuotoisen taiteen esittämistilaksi.

  Taideaukiota ympäröi pohjoisen, idän ja lännen suunnalta viheralue,
  jonka sisäpuolelle jäävä aukio koostuu kivi-ja nurmialueista. Aukion itä-
  ja länsipäädyissä sijaitsevat porrastetut istuskelualueet. Taideaukion
  itäkulman viheralueella sijaitsee kiinteänä elementtinä alueen vanha
  nosturi.

  Havainneilmakuva Porin Etelärannan uudesta Taideaukiosta.

Lisätiedot tapahtumajärjestäjille

Tutustu Etelärannan käyttöohjeeseen.

Katso Etelärannan tapahtuma-alueiden kartta.

Yhteystiedot

 • Käyntiosoite: Eteläranta 5, 28100 Pori