Hitta lyckan i Björneborg

Välkommen till unika Björneborg!

Kom till älv- och havsstaden Björneborg.

Kika in i stadens historia, kliv in i konstens och evenemangens värld, fascineras av Kokemäenjoki (Kumo älv) och skärgården i Bottenhavets nationalpark. Det finns aktiviteter för både kulturvänner, aktiva som rör sig i naturen och dem som söker upplevelser.
 

Kokemäenjoki ja Eteläranta
Kokemäenjoki och Eteläranta, by Visit Pori

Sandsträndernas paradis Yyteri och sommaroasen Kirjurinluoto erbjuder oförglömliga stunder av samvaro för både barn och vuxna. Du kan också förvänta dig en kompromisslös attityd, en unik kultur och fantastiska sommarevenemang såsom Pori Jazz och Porispere. Evenemang och festivaler finns för alla smaker.
 

Yyterin ranta ilmasta
Yyteri, by Visit Pori

Se och upplev Björneborgs sevärdheter: vandringslederna, arkitekturen och mausoleet. Planera ditt besök! Fascineras av den fantastiska helheten med Villa Mairea i Ahlströms bruksområde. Världsberömda Juselius mausoleum, gamla staden i Björneborg, nationalstadsparken och torget inbjuder till att bekanta sig med lokala sevärdheter.

Ahlström Villa Mairea
Ahlström Villa Mairea

Till kulturresenärens glädje finns flera museer och gallerior för dem som är intresserade av både historia och modern konst. Finsmakarna hittar utmärkta alternativ för alla smaker i Björneborgs omfattande restaurang- och caféutbud. För shoppingvännerna finns allt från små butiker till köpcentrum. För den aktiva resenären erbjuds aktiviteter från klättring och surfing till utflykter.

Drömmer du om en stimulerande sommarresa till den finska kusten ensam eller i en större grupp? Då behöver du inte drömma längre. Via plattformen Finnish Archipelago Routes hittar du tips och kan planera en perfekt semesterresa till finska kusten och skärgården i en handvändning.

I Björneborg möter du garanterat lyckliga människor, livlig stadspuls och härlig avkoppling i naturen.

Ihmisiä puistossa kesäisenä päivänä
By Visit Pori / Toni Mailanen