Sahakosken Pirtti

En naturskön och trivsam rekreationsoas i vildmarkens lugn men ändå nära staden.

Sahakosken Pirtti, eller Sågfors koja, är en naturskön och trivsam rekreationsoas i vildmarkens lugn men ändå nära staden och enkelt och snabbt åtkomlig. Du kan hyra Kojan med bastu för en kväll men likaså för hela semesterveckan. Du kan fiska i den intilliggande floden, vandra i närterrängen eller doppa dig i dammen, vars vatten bubblar från tre källor.

För fester, möten, fritid

Sahakosken Pirtti är en trivsam och fungerande mötes-, fest- och rekreationsplats som utstrålar god stämning. Platsen är ljus och välkomnande och erbjuder toppmodern mötesteknik, möjligheter för fika och måltider samt bekvämligheter för semesterfirande.

Den är bäst lämpad för evenemang med upp till 30 deltagare men sommartid möjliggör ett partytält ännu större publik. I Kojan kan man vara oberoende eller beställa alla tjänster och måltider via huset – och allt där emellan.

I själva kojan ryms ett tiotal övernattare och i det intilliggande Soppi nästan lika många. Dessutom kan man övernatta i Lillkojan på andra sidan dammen och vid behov i Lusthuset på toppen av klippan.

Vid dammens strand stiger den rymliga och ljusa, men också stämningsfulla, Kota. Den erbjuder upplevelserika möjligheter för såväl möten som fritidsstunder. Vid den öppna elden kan du både laga maten och avnjuta den. Eller bara vänta i lugn och ro när den intilliggande rökbastun värms upp.

Det lönar sig också att gå och se den brusande Sågforsens bubblor och omgivning, som ligger ett stenkast bort.