Naturhuset Arkki

Naturupplevelser bekvämt belägna mitt i staden!

Naturhuset Arkki är ett färgglatt och avslappnat naturhistoriskt museum i hjärtat av Björneborg. Arkki erbjuder information om naturen i Satakunta och Bottenhavet, samt ett brett utbud av andra miljöteman. Arkkis naturhus är ett populärt besöksmål för barnfamiljer.

Huvudutställningen ”Från skogen till havet” presenterar lokala naturområden med sina djur och växter. I utställningen ingår Säppi Island med sina mufflon, stora rovdjur, gråhägrar i flodmynningen och Paradise Grove som en bäverhabitat. För barn finns det en fyr, ett fågeltorn och ett björnbo på utställningsområdet. Fjärilsrummet är öppet på begäran och ger besökarna möjlighet att se finska och tropiska fjärilar. I utomhusområdet presenterar Jotuni klippträdgård de speciella egenskaperna hos den steniga terrängen i regionen Satakunta.

  • Stängt på måndagar

    Tis-sön 11-17

    Under sommarperioden 26.6.-31.7.2023 öppet även måndagar 11-17.

  • I utställningen ingår till exempel ön Säbbskär med sina mufflonfår, stora rovdjur, gråhägrarna i deltaområdet och Paratiislehto med sina bävrar. Dessutom har de minsta gästerna tillgång till en fyr, ett fågeltorn och ett björnbo. I utställningen kan du behändigt på en pekskärm följa terrängobservationer som görs av Björneborgs ornitologiska förening Porin lintutieteellinen yhdistys. Förutom dem som är intresserade av fåglar finns det också saker att se för fjärilsentusiaster. Kortfilmen Suistoyö kan ses i föreläsningssalen.