Porin Päivä 26.–29.9.2024

Syyskuun viimeisellä kokonaisella viikolla viettävää Porin Päivää on juhlittu vuodesta 1961. Viime vuosina Porin Päivä nimestään huolimatta kestää neljä päivää, torstaista sunnuntaihin. Se on maan suurimpia kotiseutujuhlia ja kerää uudet ja vanhat porilaiset kymmeniin kaupungissa järjestettäviin tilaisuuksiin.

Luvassa on paljon kivaa tekemistä ja ohjelmaa kaikenikäisille. Porin Päivän aikaan kuka tahansa voi järjestää ohjelmaa missä tahansa päin kaupunkia. Tutustu ohjelmaan tai ilmoita oma ohjelmasi porinpaiva.fi.

Tänä vuonna Porin Päivää vietetään teemalla ”Keski-ikäinen kaupunkikeskusta”. Porin ydinkeskusta muodostaa mielenkiintoisen oman aikansa rakenteen, joka koki valtavan muodonmuutoksen etenkin 1970-luvulla, jolloin keskustan rakentaminen kiihtyi julkisen ja kaupallisen rakentamisen osalta erittäin vilkkaaksi. Päivänvalon näkivät esimerkiksi kuluvana vuonna 50 vuotta täyttävä Satakunnan Museo, Porin kaupunginkirjasto ja työväenopisto, Teljäntori, Kävelykatu tai vaikkapa silloiset Centrumin ja Sokoksen tavaratalokokonaisuudet.

Porin Päivän pääjuhlaa vietetään Porin torilla. Merkittävä osa juhlaa on ohrankryynivellin myynti.

Porin Päivää järjestää Pori-Seura ry. yhdessä Porin kaupungin, Porin Yrittäjät ry:n sekä Porikortteleiden kanssa.

Yhteystiedot