Informationscentrum för förhistoria Naurava lohikäärme

”Den skrattande draken”, flyger dig till den spännande fornhistorien, särskilt vikingatiden.


Om du letar efter ett upplevelserikt besöksobjekt, kom till oss! Vi lovar att besöket är en upplevelse – för folk i alla åldrar.

Naurava lohikäärme som upprätthålls av Eura kommun är Finlands första informationscentrum för förhistoria. Varierande utställningar presenterar på ett fascinerande sätt Euras förhistoria och särskilt vikingatiden (800–1050 f.Kr.).

I utställningslokalerna visas ursprungliga fyndföremål och olika kopior. Man har tillstånd att röra föremålskopiorna och textilerna som visas. Du kan själv väva tyg och med egna händer bekanta dig också med andra forntidstekniker. Prova om dina krafter skulle räcka till för arbetet som vikingakrigare! Lyft en tung sköld och prova om du skulle orka försvara dig mot en fiende genom att fäktas.

Naurava lohikäärme ligger i Eura centrum i den gamla stenladugården som Jalmari Karhula har planerat. Det finns gott om kostnadsfritt parkeringsutrymme runt byggnaden. Det är bara en halv kilometers gångavstånd från Eura busstation till informationscentrumet. I samma byggnad som Naurava lohikäärme verkar Lunchrestaurang Idylli där du kan njuta av måltider och kaffe vid lunchtid och vid övriga tillfällen på beställning.

Öppettider:
juni–augusti tis.–sön. kl. 11–17, vid andra tillfällen tor.–fre. kl. 11–17, lör. kl. 10–14.
Stängt under helger. Stängt under midsommarhelgen 24–27 juni 2022.

Inträdesavgifter:
Vuxna 4 euro/person
Grupper över 10 personer, 7–17-åringar, pensionärer, studeranden 2 euro/person
Barn under 7 år gratis.