Saapuminen

Sup-lautailemaan
Sup-lautailemaan, by Visit Pori / Anssi Koskinen

 

Omalla autolla

Pohjoismaiden upein ja pisin hiekkaranta löytyy Yyteristä, vain vartin ajomatkan, eli 18 kilometrin päästä Porin keskustasta. Poriin pääsee valtateitä 2, 8, 23 ja 11 pitkin.

Yyteriin saapuvan on helppo jättää auto pienen kävelymatkan päähän rannasta. Parkkialue sijaitsee Yyterinsantojen tien päässä. Toinen pysäköintialue on Yyterin kylpylähotellilla osoitteessa Sipintie 1. Kumpikin parkkialue on maksuton ja niiltä johtaa pitkospuut hiekkarannalle. Pitkospuiden varrella on wc:t ja pukukoppeja.

Bussilla

Yyteriin pääsee oman auton lisäksi bussilla tai pyörällä. Bussit lähtevät Matkakeskuksesta, lipun (5,50,-) voi ostaa suoraan kuljettajalta ja niillä pääsee Yyteriin noin kerran tunnissa. Tarkista bussien aikataulut ja ajankohtaiset tiedot täältä.

Pyörällä

Yyteriin vievät hyvät pyörätiet ja matkan lopuksi itsensä voi palkita pulahtamalla aaltoihin.

Kaupunkipyöriksi kutsuttavia vihreitä Jopoja lainataan panttia vastaan palvelupiste Porinasta, joka palvelee maanantaisin kello 9.00-16.30 ja tiistaista perjantaihin kello 8.00-16.30 osoitteessa Yrjönkatu 6. Lainaaminen on maksutonta, mutta tapahtuu panttia vastaan. Päivän pantti on 20 euroa ja viikon 50 euroa. Pantin saa takaisin, kun palauttaa pyörän. Jopot luovutetaan enimmillään viikoksi kerrallaan. Halutessaan mukaan saa kypärän ja valaisimen.