Perheiden paratiisi

Aikuiselle elämys ja lapsille seikkailu – rantaa riittää eikä luovuudella ole rajoja. Kuusi kilometriä pehmeää hiekkaa ja merta silmänkantamattomiin.
Yyterin hiekkaranta on loistava kohde lapsiperheille
Perhe Yyterin rannalla, by Visit Pori

Kuuden kilometrin mittainen hiekkalaatikko on jokaisen lapsen unelmien täyttymys. Kun hiekkaa riittää, luovuudella ei ole rajoja. Hiekasta syntyy kakkujen lisäksi mitä suurimpia hiekkalinnoja. Hiekkaleikkien lomassa Yyterin ranta on ihanteellinen aloitteleville vesipedoille. Matala ranta mahdollistaa turvallisen pulikoinnin perheen pienimmille sekä houkuttelee keräämään valkoisia simpukankuoria rantavedestä. Yyterin sannoilla koko perhe saa olla yhdessä, kun hiekkalinnat nousevat oman rantaviltin viereen aivan rantaviivan tuntumassa!

Talvella dyynien lomassa voi laskea mäkeä ja vaihtaa hiekkalinnoista lumilinnoihin, sillä Yyteri on auki vuoden ympäri! Talvisin löydät Yyteristä muun muassa hoidettuja latuja.

Uimaranta

Yyterin uimarantaan sisältyy maa-alueina Porin kaupungin omistama uimaranta-alue, naturistiranta, kaksi wc-rakennusta, uimarannan kulkureitit (lankongit), portaat ranta-alueella, uimarannan sisääntuloalue grillipaikan ja pysäköintialueen kanssa. Yhteensä virkistysaluetta on noin 39 hehtaaria. Uimaveden laatutiedote löytyy uimarannan sisäänkäynnin pukutilan ulkoseinästä.

Pelit ja leikit

Jos uiminen ja hiekassa leikkiminen alkaa väsyttää, voi rantahietikolla tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevilla kentillä harrastaa muutakin kuin rantaleikkejä. Puitteet ovat parhaimmillaan vaikka beach futista varten. Välineitä voi myös vuokrata lukuisiin lajeihin, kuten frisbeegolfiiin, tennikseen, sulkapalloon, petankkiin tai vaikka mölkkyyn.

Rannalla on myös leikkitelineitä ja rannan takana olevalla leirintäalueella upea Angry Birds –teemainen leikkipuisto sekä minigolf-rata.

Lähistöllä voi myös ratsastaa! Talleista voi valita mieleisensä, ja Yyterissä pääseekin ratsastamaan Yyterin ratsastuskeskuksessa ja Hevospankin harrastetallilla.

Koko perhe voi pulahtaa Yyterin Virkistyshotellin altaisiin tai poiketa Yyterin näkötornissa ihailemassa maisemia. Luonnonhelmassa on myös mukava tiirailla lintuja tai tilata vaikka veneretki merelle.  Perhe voi myös suunnata esimerkiksi Seikkailupuisto Huikeeseen, jossa erilaisia seikkailuratoja löytyy kaikenlaisille liikkujille: pienille ja suurille, kokeneille ja arkajaloille.

Aktiivinen perhe löytää alueelta myös lukuisia muita aktiviteetteja. Tekemistä löytyy kaikille. Yyterin alueen vahvuus on koko perheen viihdyttäminen!

Majoitus ja ruokailu

Yyterin alueella majoitut  ja ruokailet mukavasti koko perheen voimin. Löydät Yyteristä mm. hotelli-, camping- ja mökkimajoitusta. Yyterin alueen majoitus- ja ravintolapalvelut löydät tarkemmin täältä.

Kesä
Kesä, by Heli Koskela