Info

Yyteri on ikimuistoinen matkailukohde ja Porin ylpeys. Yyteri on elämys kaikenikäisille ja tekemistä rannalla riittää. Kuusi kilometriä varpaat upottavaa, pehmeää hiekkaa auringonottoon ja merta silmänkantamattomiin.
Yyterin ranta
Kuva: Visit Pori/Hannu Ikonen

Uimaranta

Yyterin uimaranta kuuluu kansainvälisesti arvostettuun Natura- ja luonnonsuojelualueeseen. Yyterin uimarantaan sisältyy maa-alueina Porin kaupungin omistama uimaranta-alue, naturistiranta, kaksi wc-rakennusta, uimarannan kulkureitit (lankongit), portaat ranta-alueella, uimarannan sisääntuloalue grillipaikan ja pysäköintialueen kanssa. Yhteensä virkistysaluetta on noin 39 hehtaaria.  Yyteri on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ei pelkästään kesäisin.

Uimaveden laatutiedote löytyy uimarannan sisäänkäynnin pukutilan ulkoseinästä.

Palvelut uintikaudella 2018

Yyterin uintikausi vuonna 2018 on kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Uimavalvoja on paikalla 15.6. - 15.8 välisenä aikana päivittäin klo 12-18.

Pukeutumis- ja wc-tilat ovat avoinna uintikaudella päivittäin klo 10-21.

Grillipaikka
Uimarannan sisääntulon grillipaikka on käytössä ja puita on saatavilla uintikauden 2018 ajan.

Päivystävät puhelimet uintikauden aikana

Uimarannan hoitajat
Porin kaupunki
044 701 1757

Uimavalvonta
Sport Kings
044 701 1759

Koiraranta

Koirille on oma rantaosuus osoitteessa Merisatamatie 13. Vierailijoille on parkkipaikkalevennys Porin Sataman rakennusta vastapäätä, tien toisella puolella. Polku rannalle lähtee parkkilevennyksen vierestä. Rannalle voi tulla myös paikallisbusseilla 31, 31K, 37 ja 40M.

Aktiviteetit

Hiekkaa riittää ja luovuudella ei ole rajoja. Yyteri tarjoaa monenmoista ajankulua lapsiperheille ja muille nopsajalkaisille. 

Rannallaolon lisäksi voi pulahtaa Yyterin Virkistyshotellin altaisiin tai poiketa Yyterin näkötornissa ihailemassa maisemia. Luonnonhelmassa on myös mukava tiirailla lintuja tai tilata vaikka veneretki merelle.  Voit myös suunnata esimerkiksi Seikkailupuisto Huikeeseen, jossa erilaisia seikkailuratoja löytyy kaikenlaisille liikkujille: pienille ja suurille, kokeneille ja arkajaloille.

Alueelta löytyy myös lukuisia muita aktiviteetteja. Tekemistä löytyy kaikille.

Seikkailupuisto Huikee
Seikkailupuisto Huikee, by Visit Pori / Anssi Koskinen

 

Retkeilyreitit ja polut

Yyterin santojen lisäksi voit suunnata Yyterin lietteille, jotka tunnetaan erityisesti kahlaajalintujen suosiosta, eli lintubongarin kannattaakin suunnata lietteiden suuntaan santojen ohella. Matkaa Yyterin sannoilta lietteille kertyy kolmesta viiteen kilometriin lähtöpaikasta riippuen. Matkaa voi taittaa myös enemmän ja osa reitistä ulottuu aina Selkämeren kansallispuiston alueelle. Reitti on merkattu viitoituksin ja lietteiden alue on katettu pitkospuin. Lietteiden aluetta voit tarkkailla useista reitin varrelle rakennetuista luontolavoista.Yyteristä löytyykin kokonaisuudessaan kävijöiden iloksi jopa 15 luontotornia. Retkeilyreittejä taas voi samota jopa yli 30 kilometrin verran.

Yyterin retkeilyreitit
Yyterin retkeilyreitit, by Visit Pori / Anssi Koskinen

 

Majoitus ja ruokailu

Yyterin alueella majoitut ja ruokailet mukavasti. Löydät Yyteristä mm. hotelli-, camping- ja mökkimajoitusta. Yyterin alueen majoitus- ja ravintolapalvelut löydät tarkemmin täältä.

 

Yyterin auringonlasku
Yyterin auringonlasku, by Visit Pori / Antti Mäkelä