Uutisarkisto

SuomiAreena
Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, viisipäiväinen SuomiAreena alkaa Porissa maanantaina 16.7.2018.
Porin Linjat
Asuntomessut, SuomiAreena ja Pori Jazz tuovat ison massan ihmisiä Poriin. Superviikolle on lisätty juna- ja bussiliikenteen vuoroja ja Porin Linjojen bussit kuljettavat matkustajat maksutta koko viikon ajan 16.-22.7. Asuntomessuille kuljettaa ilmainen messubussikuljetus koko messujen ajan 5.8. saakka. Kaikki tapahtumat ovat lisäksi helpon pyöräily- tai kävelyetäisyyden päässä matkakeskukselta ja kauppatorilta. Vältä autoilua keskustassa ja nappaa vinkit Poriin saapumiseen ja pysäköintiin.
Pori Jazz
Pori Jazz 2018 alkaa perjantaina, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa Porin Kirjurinluodossa. Puistoon voi suunnata koko superviikon ajan 13.-21.7. Koko perhe viihtyy Pori Jazz Kids-festivaaleilla 15.-17.7. ja viikon lopuksi Pori Jazz huipentuu pääkonsertteihin 19.-21.7. kun lavalle astuvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, James Blunt ja Alanis Morissette.
Pori Jazz Kids
Pori Jazz Kids järjestetään tänä vuonna 15.-17.7. Ilmainen tapahtuma tarjoilee ohjelmaa kolmen päivän ajan Kirjurinluodossa. Musiikin lisäksi luvassa on esimerkiksi työpajoja ja sirkusohjelmaa.
Auton tulevaisuus - Bilens Framtid
Auton tulevaisuus - Bilens framtid -tapahtuma tuo Rosenlew-museolle ensimmäisen Poriin saapuneen auton lisäksi sähköautoja ja itse ajavan robottiauton. Robottiauton demonstraatioajon lisäksi tapahtumassa kuullaan keskustelua liikenteen muutoksesta ja tulevaisuuden visioista, sekä kuullaan miten matka taittuu Suomesta Välimerelle sähköautolla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Porin Linjat
Viikon 29 eli 16.-22. heinäkuuta Porissa on maksuton joukkoliikenne. Paikallisliikenteen linja-autoilla kuljet helposti paikasta toiseen Porissa.
Asuntomessut Porissa 2018
Asuntomessujen porilaisten viikko huipentuu porilaisten omaan päivään torstaina 12. heinäkuuta. AsukasAreenan lavalla kuullaan päivän aukana dialogia päivän teemoista: osallisuudesta, yhdessä tekemisestä ja tekoälystä. Messut ovat torstaina auki pidennetysti klo 10-21 ja illalla lavalle astuu Jannika B.
Asuntomessut Porissa 2018
Avajaisviikonlopun jälkeen Asuntomessuilla saa vuoronsa porilaisten teemaviikko. Porilaisten viikolla 9.-15.7. on luvassa porilaista tekoälykkyyttä ja taidonnäytteitä, sekä artistivieraana Jannika B.
Esitteet
Porin pääkirjastossa voi käydä tutustumassa Sukupuolena ihminen-näyttelyyn 3.-21.7., käydä maalaamassa akvarellin 10.7. sekä käydä kuuntelemassa kirjailijavieraita superviikolla 18.7.
Pyörävuokrausasema
Porin pop up -pyöräasemat on avattu. Yhteiskäyttöpyörän voi vuokrata käyttöönsä Matkakeskuksen, Porin kauppatorin ja Asuntomessujen pyöräasemilta. Vuokrapyörät ovat kaikkien porilaisten ja tapahtumavieraiden käytössä vuorokauden ympäri Asuntomessujen ajan eli 6.7.-5.8.2018.

Sivut