VISIT PORI TESTAA: Torajärvi - Mustalahti

Torajärvi
Torajärvi, Mustalahti
Torajärvi
Torajärvi
Torajärvi
Mustalahti
Mustalahti
Torajärvi
Torajärvi, Mustalahti
Torajärvi
Torajärvi
Torajärvi
Mustalahti
Mustalahti
Reitti heille, joilla on jo kokemusta liikkua metsässä


Reitin nimi ja pituus 

Torajärvi - Mustalahti. Reitin pituus yhteensä noin 10 km edestakaisin

Reitin lähtöpaikka

Ajetaan Noormarkun keskustaan ja siitä Laviantielle,  käännytään Ahlströmin kohdalla Makkarakoskentielle, sillan yli, kohti ratsastustalleja. Täällä näkyy jo retkeilyreittiopasteita. Ajetaan Sahakosken sillan kupeeseen.

Pysäköinti 

Sahakosken sillan kupeeseen voi jättää auton.

Esteettömyys  

Reitti ei ole esteetön

Reitin maasto  

Sillalta lähdetään kulkemaan ensiksi kohti Torajärven laavua. Reitti kulkee hyvää metsätietä pitkin. Matkan pituus laavulle n. 1,7 km. Torajärveltä jatketaan Mustalahden metsäkämpälle. Reitti kulkee ensiksi kapeaa metsätietä pitkin ja vaihtuu sitten metsäpoluksi Reitillä paljon nousuja laskuja. Reitti kulkee osittain joenvartta pitkin, itse polku on välillä aika kivinen ja juurikkoinen. Metsäkämpälle n. 3,3 km.

Onko reitillä grillipaikkaa/kotaa/lintutornia?  


Torajärvellä on laavu, nuotiopaikka ja nuotiopuita. Mustalahdella on metsäkämppä, jota juuri korjattiin. Nuotiopaikka oli, mutta ei nuotiopuita saatavana. Nuotiopaikan vieressä on kaivo, josta saa vettä.

Kenelle reitti sopii 

Reittiä voi suositella niille, joilla on jo kokemusta liikkua metsässä. Ei sovellu ihan pienille lapsille, ainakaan kiertää koko reittiä.

Parasta reitissä 

Reitti sisältää nousuja ja laskuja joka tuo mukavaa vaihtelua. Joen varsi oli kiva, näki että paikalla oli käynyt myös majavia