Visit Pori testaa: Torajärvi

Luontopolku
Visit Pori testaa
Visit Pori testaa
Luontopolku
Visit Pori testaa
Visit Pori testaa
Torajärven reittiä kulkee vaikka vaunujen kanssa! 


Reitin nimi ja pituus 

Reitin nimi on Torajärven retkeilyreitti. Testattava reittiosuus oli noin kaksi kilometriä suuntaansa, mikä oli sopiva matka testiryhmälle, joka oli lapsiperhe, jossa kouluikäisiä ja päiväkoti-ikäisiä lapsia. Reitti kuitenkin jatkuu Noormarkunjoen vartta pidemmälle, joten retkeillä voi vaikka Lassilaan saakka. 

Reitin lähtöpaikka 

Torajärven reitille löytää ajamalla Noormarkussa Ahlströmin ruukkialueen ohi ensin Makkarakoskentietä, sitten Olininmäenkiertoa. Google Mapsiin voi laittaa osoitteeksi Vanhan sahan tie.  

Pysäköinti 

Auton voi pysäköidä Vanhan sahan tien päähän ennen joen ylittävää siltaa. Vaihtoehtoisesti pysäköimällä Ahlströmin ruukkialueelle saa reitille pituutta lisää, ja voi samalla ihailla komeaa perintömaisemaa. 

Esteettömyys  

Testatulla osuudella pärjää hyvin ainakin lastenvaunujen ja rattaiden kanssa. Polku on leveä ja suht tasainen. 

Reitin maasto  

Reittiä testattiin Vanhan sahan tien sillalta Torajärven laavulle ja samaa tietä takaisin. 

Reitti alkaa kauniin sillan ylityksellä. Maasto on hyvin helppokulkuinen ja tasainen ilman suurempia korkeuseroja. Reitillä myös näki jonkin verran pyöräilijöitä. Reitti kulkee metsässä joen vartta mukaillen ja välillä voi kuulla kosken kuohuja. Alkupuoliskolla voi ihailla myös vanhoja torppia. 

Onko reitillä grillipaikkaa/kotaa/lintutornia?  

Kuljimme reittiä aina Torajärven laavulle, jossa laavun lisäksi grillipaikka ja siisti puucee. Ainakin testauspäivänä huhtikuun alussa paikalla oli hyvin klapeja sekä kirves. 

Kenelle reitti sopii 

Reittiä voi suositella koko perheelle. Pienimmät luontoretkeilijät jaksoivat kulkea reitin hyvin puolen välin tankkauksella.  Metsäistä jokimaisemaa ihaili koko perhe. Laavu oli testauspäivänä hyvin suosittu, paikalla oli lisäksemme toinen perhe, pariskunta sekä ystävykset, joten turvaväleistä sai huolehtia. Grillipaikan ja laavun lisäksi löytyi istumista varten penkit ja pöytä, joten tilaakin oli hyvin. 

Parasta reitissä 

Reitillä parasta on sen helppous ja kauneus. Historiaa tietämätön voi arvailla torppien historiaa Ahlströmin ruukkialueen kyljessä. Torajärven laavu on kauniilla paikalla, josta voi ihailla jokimaisemaa. Reitille voi lähteä vaikka ei olisi kokemusta luontoretkeilystä. Erinomainen kohde koko perheelle! 

Yhteystiedot:

Torajärvi
Vanhan sahan tie
Pori