VISIT PORI TESTAA: Reposaaren takarannalta Valoheitinkalliolle

Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaaren reitti
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaaren reitti
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaaren reitti
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaari
Reposaaren reitti
Reitti on osittain osa Reposaaren ympäri kiertävää 6 km:n kierrosta.


Reitin nimi ja pituus

Kuljettu reitti on osittain osa Reposaaren ympäri kiertävää 6 km:n kierrosta. Tämän reitin pituudeksi tuli n. 2,5 km / suunta.
 

Reitin lähtöpaikka

Porista Reposaareen on matkaa noin 33 km. Reposaaressa ajetaan Kirkkokatua pitkin aina Kaivopolun ristykseen, jossa opaste Linnakepuisto.
 

Pysäköinti

Auton voi pysäköidä Linnakepuiston kohdalle tien leveimmille paikoille / levähdyspaikan läheisyyteen.
 

Esteettömyys

Nyt kuljettu reitti ei ole esteetön.
Virallisen, keltaisin maalitäplin merkityn kävelyreitin voi kiertää vaikka rattailla mutta nyt kuljetussa osuudessa oli myös kivikkoista meren rantaa.
 

Reitin maasto

Kuljetun reitin merenrantaosuus on pientä liikkuvaa laakakiveä, joten ei sovi pienille lapsille eikä huonojalkaisille. Rannan puolella menee myös hyvä metsäpolku, jos rantakivikko ei houkuta. Noin kilometrin jälkeen Junnilan leirikeskuksen kohdalta, Junnilan sisääntuloväylän alkupäästä, voi jatkaa merkittyä metsäpolkua pitkin aina valoheitinkallioille asti. Takaisin voi vaeltaa joko rantaa tai vaihtoehtoisesti hyviä keltaisin täplin merkittyjä metsäpolkuja pitkin.

Metsäpolkuja on hyvä kulkea. Samoin rantaviivaa, jos on hyvät jalkineet eikä liikkuvat kivet pelota.
 

Onko reitillä grillipaikkaa/kotaa/lintutornia?

Reitin varrella ei ole grillauspaikkaa mutta eväät voi nauttia Valoheitinkallioilla istuen tai matkan varrella oleville penkeille pysähtyen. Huom! jos jatkaa vielä vähän eteenpäin Valoheitinkallioilta, on Siikarannan leirintäalueen grillipaikka ja muut palvelut Reposaari-kierroksen kulkijoiden käytössä.
Linnakepuiston levähdyspaikassa on pöytä ja penkit. Koko rannan mitalla voi ihastella merta ja näin kevätaikaan erilaisia vesilintuja ja niiden kevätpuuhia.
 

Kenelle reitti sopii

Reittiä voi suositella aikuisille, koululaisille, lenkkeilijöille sekä vierailijoille.
 

Parasta reitissä

Merellinen maisema, aava moni-ilmeinen meri. Linnakepuisto, metsäpolut, rannan kivikkopolku, joka tunnetaan Junnilan takan kulkevana "Hiljaisuuden polkuna". Sopii luonnon ja meren ystäville. Lisäksi kivikkoisella rannalla on valtavat määrät toinen toistaan kauniimpia kiviä, joita voi ihastella kulkiessaan. Valoheitinkalliot ja meri ovat elämys. Kallioihin on kaiverrettu erilaisia "rakkaudentunnustuksia" jo 1800-luvulta alkaen. Niiden tutkiminen on iloa tuovaa.  Lopuksi voi sanoa, että: Reitti tarjoaa virkistysta sekä keholle että mielelle.
 
28.4.2020