Visit Pori testaa: Kitukoski

Reittiopaste Kitukoski
Pullerontie Kitukoskelle
Ahlaisten Kitukosken viitat
Reitti Kitukoskelle
Pohjajoki
Kitukoski
Kitukosken laavualue
Kitukosken laavualue
Reitillä Kitukoskelle
Reittiopaste Kitukoski
Pullerontie Kitukoskelle
Ahlaisten Kitukosken viitat
Reitti Kitukoskelle
Pohjajoki
Kitukoski
Kitukosken laavualue
Kitukosken laavualue
Reitillä Kitukoskelle
Helppokulkuinen reitti koko perheelle!


Reitin nimi ja pituus

Reitin nimi on Kitukoski ja pituus edestakaisin noin 6 km.
 

Reitin lähtöpaikka

Porista Vaasan suuntaan 22 km. Kyltti Ahlainen, käännytään tielle 2680 ja ajetaan 6,6 km ja tullaan Ahlaisten keskustaan. Oikealla puolella kyltti Pullerontie ja reittikyltti Kitukoski, reitti alkaa tästä.

Pysäköinti

Auton voi jättää vasemmalla puolella olevan K-marketin pihalle. Autolla voi ajaa myös perille Kitukosken leiripaikalle, jossa oma parkkipaikka.

Reitin maasto

Reitti kulkee koko matkan autolla ajettavaa metsätietä pitkin eli soveltuu siis kävelyyn, fillarointiin, autoiluun ja vaikkapa ratsastukseen. Pieniä nousuja ja laskuja matkan varrella. Kulkee ensiksi pienen matkaa kylänraittia, jonka varrella asutusta ja sitten muuttuu metsätieksi.

Onko reitillä grillipaikkaa/kotaa/lintutornia?

Kitukoski, joka siis sijaitsee kosken partaalla, on iso leiripaikka. Kota, 2 laavua, 3 grillipaikkaa, varasto. Puupöydät ja penkit retkieväitten syöntiin. Puita oli saatavilla.

Kenelle reitti sopii

Suosittelisin reittiä kaikenikäisille, koska metsätietä pitkin oli helppo kulkea paikalle, mikäli matkan vaan jaksaa kävellä. Ne, jotka vaan haluavat ihailla koskea, niin voivat tulla paikalle myös autolla. Polkupyörillä oli myös väkeä liikkeellä.

Parasta reitissä

Jos jatkaa vielä matkaa Kitukosken sillalta eteenpäin, niin tie kulkee kauniisti joenvartta pitkin. Tämä reitti jatkuu noin 1,7 km Merikarvialle menevään tiehen. Kannattaa vaikka tulessa jatkaa reittiä joenvartta pitkin noin kilometrin ja sitten kääntyä takaisin ja mennä retkipaikalle, silloin kokonaismatkaksi tulee n. 8 km.

Kitukosken leiripaikka oli iso ja sinne mahtui useampi porukka eri nuotiopaikkojen äärelle.

 

18.4.2020

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot:

Pullerontie 1
29700 Pori