Perheseikkailuja ulkoilmassa

Poikkeusolot vaativat poikkeustoimia myös vanhemmilta. Me keräsimme vinkkejä ulkoilupaikoista koko perheelle!

Nyt keksijän kyvyt ovat koetuksella, kun arki on monella muuttunut. Älä anna seinien kaatua vaan lähde luontoon. Vie jälkikasvusi seikkailemaan Yyteriin, Kirjurinluotoon, Reposaareen tai vaikkapa roadtripille Porin saaristoteille niin keräät varmat pisteet. Kun saa lapsen kokemaan uutta, nauramaan ja nauttimaan elämästä – unohtuvat aikuisenkin arkihuolet. Muista kuitenkin toimia vastuullisesti ja ulkoilla yksin tai oman perheen kesken.

Reposaaren takaranta ja linnakepuisto

Reposaaren takarannalla ja linnakepuistossa aika kuluu kuin siivillä. Takarannalla pääsee heittelemään kiviä ja etsimään kalliokaiverruksia. Linnakepuisto tarjoaa aikamatkan menneeseen ja on jännittävä kohde koko perheelle!
 

Linnakepuisto
Linnakepuisto kutsuu seikkailijoita

Yyterin rannan leikkipaikka ja retkeilyreitit

Yyterin aukiolta on nopein pääsy rannalla olevaan hienoon leikkipaikkaan. Samalla ihailet merta ja rannan avaraa fiilistä. Leikkipaikalla riittää touhuttavaa ja jos ei riitä, onneksi jalkojen alla on Suomen suurin hiekkalaatikko!

Tiesitkö, että Yyterin retkeilyreitit sopivat koko perheelle. Tutustu ainakin Herrainpäivien luontopolkuun (1,5 km) sekä Keisarin kierrokseen (2,8 km). Golfpolku (2,8 km) kulkee myös ihanasti rannan ja veden tuntumassa ja Huikee reitillä (1,5 km) pääsee metsään. Nämä reitit sopivat jopa perheen pienimmille, varsinkin jos vanhemmilla riittää voimia ottaa pienimmät välillä reppuselkään.

Yyterissä seikkaillaan ympäri vuoden!

yyteri
Yyterin lietteillä voit nauttia upeista maisemista

Kirjurinluodon polut

Kirjurinluoto tarjoaa luonnon keskellä kaupunkia. Se ei ole kaikkialla itsestään selvää! Lähde retkelle kaupungin keuhkoihin ja ota suunnaksi vaikkapa Polsanluodon lenkki, jossa pääsee suistotunnelmiin alta aikayksikön. Lintujen bongaaminen on hauskaa ja pikkuninjat pääsevät keräilemään keppejä tuleviin leikkeihinsä.

Ja nyt kun ei ole lunta, ryhdy jo virittelemään heittokättäsi, sillä Frisbeegolf-radat ovat auki!

Kirjuri
Kirjurinluodosta löydät monia erilaisia polkuja 

Roadtrip saaristoteille

Lähde perheen kanssa leppoisalle autoretkelle pitkin Porin saaristoteitä. Kurkkaa valmis reittisuunnitelma, täytä termarisi, ota mukava asento rallijakkarallasi ja päästä etupenkin tiskijukka kasettien kimppuun!

https://www.visityyteri.fi/palvelut/reposaaren-linnakepuisto/

Visit Pyhäjärviseutu ja Ulvila

Lähde maakuntamatkalle Pyhäjärviseudulle tai ihan naapuriin Ulvilaan. Pyhäjärviseudulla tutustut muun muassa Kurjenrahkan kansallispuistoon tai Harjureittiin. Näissä kohteissa on useita eripituisia retkeilyreittejä, joita on nyt aikaa lähteä tutkimaan. Visit Pyhäjärviseudun verkkosivuilta löytyy tietoa kootusti reiteistä ja luontokohteista.

Porin naapurista Ulvilasta löytyy myös tuttuja ja vähän tuntemattomampia luontokohteita. Ja Ulvilaan ei ole matka eikä mikään!

Reposaaren takaranta. Kalliorantaa ja merta.
Reposaaren takaranta, by Visit Pori / Toni Mailanen