Millainen on täydellinen Yyteri-päiväsi?

Rantaa riittää eikä luovuudella ole rajoja! Tässä vinkkejä täydelliseen päivään Yyterissä ympäri vuoden.
Yyterin luontoretkeilijä

Yyterin ainutlaatuisilla retkeilyreiteillä luontoretkeilijän aistit avautuvat. 

Elämyksellinen päivä luotoretkeilijälle

Aamu alkaa seuraamalla, miten luonto herää uuteen päivään. Mitä lintuja eksyykään kiikareihisi? Mitä kasveja näet kävellessäsi? Päivällä patikoidaan keskellä metsää tai kiivetään luontotorniin. Nuotiopaikalla syödään eväät ja talven tullen taival taitetaan hiihtämällä. Illalla ihailllaan meren ylle kaareutuvaa tähtitaivasta tai vietetään yötöntä yötä varpaat upotettuina Yyterin lempeään hiekkaan.

Perheseikkailija

Perheseikkalijalle jokainen päivä Yyterissä on uusi seikkailu. 

Perheseikkailijan hauskin vuorokausi koskaan

Perhereissut ovat melkoista kamikazelentoa alhaisilla verensokereilla, joten päivä on hyvä aloittaa vaikka piknikillä omilla eväillä. Ja sitten rannalle, sillä ranta on parasta vuodenajasta riippumatta! Siinä missä kesällä tehdään Sagrada Familian kokoisia hiekkalinnoja voi talvella pulkkailla hurjapäänä. Päivällä voikin sitten hakea vauhtia rannan leikkialueella tai lähteä tutustumaan Reposaaren takarantaan ja linnakepuistoon. Illalla voi rauhoittua vaikka grillauksen tai minigolfin merkeissä. Taitava perheseikkailija mehustaa jälkikasvusta liiat energiat päästäkseen rauhassa ihailemaan puolison kainalossa auringonlaskua.

Toimintasankari Yyterissä

Yyteri tarjoaa monipuolista tekemistä myös hurjapäisille toimintasankareille!

Räjähtävä vuorokausi toimintasankarille

Aamu kannattaa aloittaa syöksymällä rantaa piiskaaviin tyrskyihin surffilauta kourassa tai ottaa maastopyörä alle! Päivä kuluu seinäkiipeilyn merkeissä, kokeillen vapaapudotusta tai vetämällä matsi beachfutista. Illan tummuessa voi koettaa millaista on pumptrack, lähteä juoksulenkille rantaviivaa pitkin tai kuutamouinnille oman kullan kanssa ennen rentoutumista yökerhon tanssilattialla.

Visit Pori / Toni Mailanen

Nautiskelijan vuorokausi Yyterissä on täynnä ihania elämyksiä.

Nautiskelijan hyvän mielen vuorokausi

Aamiaisherkkujen jälkeen kelpaa suunnata kylpylään lillumaan tai miksei rennosti golfaamaan maisemia ihastellen. Päivällä kaapataan aurinkoa iholle rannalla loikoillen tai tehdään nautinnollinen kävelyretki pitkin rantaviivaa tai suunnataan ihastelemaan Reposaaren kauniita pihoja. Ehkäpä Porin saaristotie saa lähtemään mukavalle road tripille? Illalla voi piipahtaa ihanalla jokiristeilyllä pitkin satumaista suistoa tai ihailla tähtitaivasta ja antaa tyrskyjen äänten tuudittaa uneen.

MAANPÄÄLLINEN PARATIISI LÖYTYY PORIN YYTERISTÄ

Yyterin sannat kutsuvat nauttimaan elämästä tavalla, joka yleensä vaatii matkustamista tuhansien kilometrien päähän. Yyteri on ainutlaatuinen matkakohde, joka tarjoaa auringonpalvontaa ja rantariemua Natura-suojelluilla dyyneillä. Uniikki luonto ja erinomaiset palvelut tarjoavat tekemistä läpi vuoden.

Puheet paratiisista eivät ole liioiteltuja. Yyteri on Pohjoismaiden upein hiekkaranta, jolla on pituutta peräti kuusi kilometriä. Samalla se on paljon muutakin, sillä nimen alle mahtuu niin ReposaariKallo kuin Ahlainenkin – ja kuvankauniit maisemat näiden etappien välillä. Reposaaren kyläyhteisö toivottaa sinut aina tervetulleeksi, Kallon romantiikkaa tihkuvat rantakalliot saavat kyynisimmänkin kyntäjän kyynelehtimään ilosta ja Ahlaisista ei voi ajaa läpi ihastelematta sen sympaattista kirkonkylää.

Yyterin ihmeet eivät rajoitu rantaviivan kuivalle puolelle. Selkämeren kansallispuistossa pääset tutustumaan mielenkiintoisiin ulkosaariin kuten Säppiin, Iso-Enskeriin ja Munakariin. Aavan meren luonnonvoimat ja kivikkoinen ulkosaaristo tyrnipensaineen ja kukkivine rantaniittyineen vievät sinut hetkessä täysin erilaiseen maailmaan. Yyteristä on moneksi, mutta yksi kokemus yhdistää jokaista siellä vieraillutta kulkijaa – Yyterissä löydät luontosi.

Tutustu ja ihastu Yyteriin VisitYyteri.fi

Yyterissä tekemistä riittää