Lokakuu tuo tullessaan musiikkia ja tanssia

Lokakuu Porissa ei tarkoita vain lyheneviä iltoja ja ruskan eri sävyjä, vaan myös monia erilaisia tapahtumia. Tanssia, teatteria, messuja ja työpajoja sekä elävää musiikkia laidasta laitaan rautalangasta ysärihitteihin.

Promenadisali täyttyy musiikista ja lavalle astuvat kuun aikana muun muassa Yölintu ja Suvi Teräsniska. Promenadisalissa Madonnan vaiherikasta elämää ja uskomatonta musiikkia nähdään ja kuullaan Material Girl – The Madonna Story-musikaalissa 23.10. Illan päätähtenä esiintyy Miss Madonna UK Jodie Jackson. Musikaali sisältää hittejä kuten Like A Virgin, Papa Don’t Preach, Like A Prayer ja monia muita.

Pori Sinfoniettan lokakuun ensimmäisessä konsertissa mukana on kansainvälisiä vierailijoita. Lokakuussa juhlistetaan Bogányin muusikkoperheen 30. vuotta Suomessa. Bogányit 30v. Suomessa –kiertueen ensimmäinen esitys järjestetään Promenadisalissa torstaina 18.10.

Radio Novan Retromiitti on täyttänyt Helsingin Nosturi-areenan kahdesti, mutta tanssifiilis rantautuu tänä vuonna uusille paikkakunnille. Poriin kiertue saapuu Isomäki-Areenalle 27.10. Lavalle astuvat Oku Luukkainen, Chorale, DJ Ice K, Waldo's People, Movetron ja Pandora.

Tanssia pääsee seuraamaan Pori Dance Companyn Dividual-esityksessä 26.10.-28.10. Mikko Lampisen ja Anastasia Triznan ohjaama Dividual sijoittuu öiseen Porin pääkirjaston kellariin, joka muuntautuu kokijoille käsikirjoittaja Veera Tyhtilän kirjoittamien tekstien pohjalta audiovisuaaliseksi informaatioksi ja liikkeeksi Pori Dance Companyn tanssijoiden ja kahden näyttelijättären tulkitsemana.

Teatterin saralla lokakuussa jatkuvat syyskuun tapaan hyvät tuulet. Porin teatterissa syyskauden esityksistä jatkuvat Rakkauslaulu, Tenorit liemessä ja lastennäytelmä Ali ja Baba ja 40 pahista. Ensi-iltaan saapuu 13.10. Arsenikkia ja vanhaa pitsiä. Draamaa on luvassa, sillä näytelmän kaksi ikäneitoa ovat hyväntekeväisyyden lisäksi murhapuuhissa. Kuun viimeisinä päivinä nähdään vielä ensi-ilta musikaalista Kraanat auki!. Arkeen ja ystävyyteen keskittyvä musikaali on ensi-illassa 31.10. 

Rakastajat-teatterin suositulla Viettelyksen asuntovaunulla on vielä lokakuussa näytöksiä, mutta esitykseen ilmestyy myös uudistettu  versio suositusta stand up -komediasta Elämä Kunnossa. Elämä Kunnossa 2.0 riemastuttaa Kehräämön syysilloissa 26.10 alkaen.

Paras Koti –messuilla 20.-21.10. päästään hyvän kodin ytimeen. Uusimmat vinkit ja trendit kuullaan ja nähdään muun muassa sisustamisen, rakentamisen ja remontoinnin parista. Ammattilaisilta saat vinkit näihin kaikkiin muun muassa esityksissä ja työnäytöksissä. Lisäksi messujen demokeittiöissä nähdään huippukokkeja.

Koululaisten ei tarvitse syyslomalla pitkästyä, sillä Porissa järjestetään syyslomaviikolla paljon erilaisia askartelu- ja puuhapajoja. Ilmoittautua voi esimerkiksi Otsolan syyslomakäsikseen tai Luontotalo Arkin keppihevospajaan. Rosenlew-museossa taas valetaan tinasta koruja ja Satakunnan museossa etsitään eläimiä näyttelyn kätköistä. Porin taidemuseossa yllätysmaalauksia luomaan pääsevät niin aikuiset kuin lapsetkin – tosin alle kouluikäiset vanhemman kanssa.

 

Tapahtumat